Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Eski kalecinin doğa aşkı

Eski kalecinin doğa aşkı

Bandırma amatör futbolunun yetiştirdiği eski kalecilerden, inşaat ustası Fettah Kara, kendini doğaya adadı.

Bandırma amatör futbolunun yetiştirdiği eski kalecilerden, inşaat ustası Fettah Kara, kendini doğaya adadı.
Anıtkabir´den getirdiği fidan tohumlarından yetiştirdiği fidanları bahçesinde büyüten 75 yaşındaki Kara, son olarak Bandırma Eti Holding Ortaokulu´nun bahçesine 140 adet ithal servi fidanını, öğrencilerle birlikte dikti. Bu nedenle okul yönetimi, okul binasına Fettah Kara´ya teşekkür anlamında bir tabela astı.
1941 yılında Bulgaristan´da doğan, 1953 yılında Bandırma´ya gelen Fettah Kara, hâlen bahçesinde, 20 çeşit olmak üzere 4 bin adet fidanın bulunduğunu, bu fidanların su ihtiyacını, bir depoda topladığı yağmur sularından sağladığını belirterek, ?Başta okullar olmak üzere bu fidanları, isteyen herkese ücretsiz olarak vermeye hazırım? dedi.
Doğa ve fidan sevgisinin, kendisine babası Ahmet Kara´dan yadigar kaldığına işaret eden Fettah Kara, ?Babam da, Bandırma´da, eski ismi Ziraat Bahçesi olan, şu andaki ismiyle Atatürk Parkı´nın girişindeki ormanlık bölgeyi ağaçlandırmış. Ben de onun yolunda yürüyorum? diye konuştu.
1958-1965 yılları arasında Bandırma´nın amatör takımlarından 17 Eylül´ün kalesini koruyan Fettah Kara, hâlen Mithat Günüç´ün başkanlığındaki Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi´nin mali sekreterliğini de yürütüyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Eski kalecinin doğa aşkı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli