Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eski Kırkpınar Başpehlivanı Sabri Acar, Erdek´e geldi

Eski Kırkpınar Başpehlivanı Sabri Acar, Erdek´e geldi

Kırkpınar´ın eski başpehlivan-larından Bandırmalı Sabri Acar, Erdek Belediye Başkanlığı tarafından, 16 bin lira harcanarak, ?2. Erdek Yağlı Güreşleri?nin yapılması için özel olarak çimlendirilen alanı gezdi.

Kırkpınar´ın eski başpehlivan-larından Bandırmalı Sabri Acar, Erdek Belediye Başkanlığı tarafından, 16 bin lira harcanarak, ?2. Erdek Yağlı Güreşleri?nin yapılması için özel olarak çimlendirilen alanı gezdi. Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı ile birlikte çim alanı gezen 1979 ve 1985 yıllarının Kırkpınar Başpehlivanı 70 yaşındaki Sabri Acar, ?Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı, yağlı güreşe verdiği destek nedeniyle kutluyor ve teşekkür ediyorum? dedi. Hâlen Yağlı Güreş Federasyonu´nun hakem gözlemcisi ve teknik danışmanlığı görevini sürdüren Acar, ?Kırkpınar´da yaptığım güreşler hiç aklımdan çıkmıyor? diye konuştu. Edirne´nin ?Saray İçi? mevkiinde gerçekleşen Kırkpınar´ın, ülkemizin güreş olimpiyatı olduğunu vurgulayan Acar, şunları söyledi:
?Bizim dönemimizdeki Kırkpınar Güreşleri, ananevi kurallara göre yapılırdı. Başpehlivanlık ve diğer kategorilerdeki güreşler, pehlivanlar yenişene kadar sürerdi. Hatta başpehlivanlık güreşleri, aynı gün bitmese, ertesi güne bırakılırdı. Yani, bugünkü gibi pehlivanlar yenişemeyince puanlamaya ve ?Altın Puan´ uygulamasına geçilmezdi.?
Bugünkü başpehlivanlar arasında son Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, İsmail Balaban, Fatih Atlı, Şaban Yıldız ve Mehmet Yeşil Yeşil başta olmak üzere birçok pehlivanı beğendiğini vurgulayan Acar, ?Son ve bir kez daha güreş tutmak istiyorum? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false