Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eski milletvekili Namık Havutça:

Eski milletvekili Namık Havutça:

?CHP´nin adayları belirleme sürecinde hiçbir kıstas yok?

Cumhuriyet Halk Partisi´nin(CHP) önceki dönem Balıkesir Milletvekili olan Av. Namık Havutça, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni (BGC) ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Havutça, ?31 Mart seçimleri için partimizde belediye başkan adaylarını belirleme süreci sağlıklı yürümüyor. Bu konuda hiçbir kıstasa bağlı kalınmıyor. Adayların doğru belirlenmemesi nedeniyle Güney Marmara bölgesindeki seçimlerde partim adına risk görüyorum? dedi.
Bandırma, Erdek ve yöremizdeki belediye başkan adaylarının doğru şekilde belirlenmesinin öneminin altını çizen Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma, yöremizdeki ilçelerin motor gücünü oluşturuyor. Güney Marmara´daki ilçelerde partimiz çok güçlü. Ancak yanlış tercihlerle seçmenin sabrını zorlamak doğru değil. Seçmende açık haksızlık duygusu yaratmamak gerekir. Seçime çok güçlü bir şekilde, birlik-beraberlik içinde girmeliyiz.?
Milletvekilliği döneminde 7 yıl süreyle Adalet Komisyonu´nda görev yürüttüğünü vurgulayan Havutça, ?Bugün ülkemizde yargı bağımsızlığından söz etme olanağı kalmamıştır. Bireysel temel ifade özgürlüğü ortadan kalkmıştır? diye konuştu.
AKP´nin, 2002 yılından beri ülkeyi kötü yönettiğine dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
?AKP iktidarı, kendisinin yarattığı FETÖ olayını şimdi kendisine muhalif kitleleri baskı altına almak için kullanıyor. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan generalleri, Yüksek Askeri Şura´da siz terfi ettirmediniz mi? Bank Asya´yı siz yönetmediniz mi? FETÖ´yü, Amerika´da sizin milletvekilleriniz ziyaret etmedi mi? Ona, ?Dön artık, bu hasret bitsin´ diyen siz değil miydiniz? FETÖ ile fotoğrafı olan tek CHP´li milletvekili gösterebilir misiniz? CHP, cemaatleri değil, cemiyetleri savunan partidir. Çünkü demokrasilerde cemaatçilik değil, cemiyetçilik olmalıdır.?
Av. Havutça, CHP´nin yenilenmesi ve kurucu değerlerine dönmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli