Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eski Milletvekili Uras, Poyrazlı´da

Eski Milletvekili Uras, Poyrazlı´da

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Ufuk Uras: ?Yeni partilerin kurulması muhalefetin şansıdır?

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, eski milletvekili Dr. Ufuk Uras ile yıllardır geldiği, Paşalimanı Adası, Poyrazlı Mahallesi´ndeki yazlığında gündemdeki konuları konuştuk. Sohbet sırasında yanımızda, Uras´ın 82 yaşındaki annesi Nevin Uras, Poyrazlı Mahallesi Muhtarı Kamil Örnekli ve Harmanlı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Övsene de hazır bulundu.
1984 yılından beri yaz aylarını geçirdiği Poyrazlı´yı çok sevdiğini belirten Uras, ?Harika, şerbet gibi bir havası var? diye nitelendirdiği Poyrazlı için şunları söyledi:
?Teknesiyle dünyayı gezen Sadun Boro bile ?Dünyada Poyrazlı´dan güzel yer yok´ demişti. Poyrazlı´yı ailece çok seviyoruz. Ancak buraya, daha doğrusu Paşalimanı Adası´na ulaşımda çok sıkıntılar var. İstanbul Deniz Otobüsleri´nin(İDO), bu adaya sefer yapmasını önermiştik ama rantabl bulmadıklarından bu gerçekleşmedi. Dilerim bu sorun çözülür. Ben, Paşalimanı Adası´nı, Marmara Denizi´nin, hizmet bekleyen KARDAK Adası gibi görüyorum.?
23. dönem parlamentosunda milletvekili olarak görev yapan Uras, artık siyasetten tamamen koptuğunu, bu işi gençlerin yapması gerektiğini vurgul-ayarak, şu değerlendirmede bulundu: 

?Siyaset kurumu, kamuya hizmet için yapılmalı. Siyasette tabii ki çok sesliliğe ve liyakatli kişilere ihtiyaç var. Türkiye artık kendisiyle yetinen değil, kendisini sürekli yenileyen siyasetçilere kavuşmalı. Bilinçli seçmen ise seyretmek yerine gerektiğinde siyasete ve siyasetçilere müdahale etmeli.?
AKP İÇİN DEĞERLENDİRME: ?YETTİ ARTIK!?
Uras, 18 yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi´ni(AKP) nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:
?18 yıllık AKP iktidarı için değerlendirmem, ?Yetti artık!´tır. Parti devleti modeli, yani AKP Genel Başkanının, devletin de başkanı olması ülkemizi ciddi sıkıntılara soktu. İşsizlik arttı, yatırımlar aksadı. İşler iyi gitmiyor. Ekonomik kriz gitgide derinleşiyor. Ülkemizin en büyük ordusu, işsizler ordusu oldu. Ülkemizdeki bütün partileri meşru görüyorum. Son dönemlerde yeni partilerin kurulmasını muhalefetin şansı olarak görüyorum. Hangi parti olursa olsun, kararsız seçmeni ikna ederse oyunu alır. Her şeye karşın ülkemin geleceğinden umutluyum.?
Uras, demokrasi ve adaletin öncelikle yerelde gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
AYASOFYA´NIN İBADETE AÇILMASI
Ufuk Uras, Ayasofya´nın ibadete açılması konusunu ise ?Ayasofya´nın bir bölümü zaten ibadete açıktı. Benim düşüncem, bu çeşit yapıların UNESCO´nun dünya mirası olarak korunmasıdır? diye değerlendirdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli