Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eski politikacı Ali Öksüz´den Erdek´e bakış

Eski politikacı Ali Öksüz´den Erdek´e bakış

?Erdek siyaseti artık ?Böl, parçala, yönet´ anlayışından kurtulmalı?

Balıkesir´in eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Erdek Belediyesi eski meclis üyesi Ali Öksüz, ?Balıkesir´in Büyükşehir olmasının bugüne kadar hiçbir yararını görmedik. Dilerim bundan sonra olur. Ancak ben, yerinden yönetimden yanayım. Çünkü o yörenin sorunlarına uzaktan kumanda ile çare bulunmaz. Bu bağlamda belde ve köylerin tüzel kişiliklerinin geri verilmesinden yanayım? dedi.
Erdek´e, Büyükşehir Belediyesi´nin yanı sıra Erdek Belediyesi´nin de yıllardan beri ciddi hiçbir hizmet getirmediğini öne süren Öksüz, şu değerlendirmede bulundu:

?Belediyemiz, yıllardan beri borç batağı içinde. Bu borçlar nasıl yapıldı? Bu borçlara göre ilçemize gelen bir hizmet ve yatırım var mı? Erdek, halen Hamit Nural´ın belediye başkanlığı döneminde getirilen hizmet ve yatırımlardan başka bir kazanım elde etmedi. Sonra ki belediye başkanları, Erdek´e bir kültür merkezi bile kazandıramadı. Bu nedenle Nural´dan sonraki belediye başkanlarının, bir vicdan muhasebesi yaparak kendilerini sorgulamaları gerekiyor. Belediyeyi bu kadar büyük borca sokacaksınız ama ortaya hiçbir ciddi hizmet ve yatırım koyamayacaksınız. İnsanın aklı almıyor.?
BÖL, PARÇALA, YÖNET ANLAYIŞI

Erdek siyasetinin yıllardır ?Böl, parçala, yönet? anlayışı içinde sürdürüldüğünü öne süren Öksüz, şunları söyledi:
?Bu yanlış siyaset anlayışı, Erdek´e büyük zarar veriyor. Adeta evlere dinamit atıldı. Neredeyse kardeş kardeşe düşman edildi. Oysa Erdek siyasetinde kavga ve düşmanlıklar, yerini proje üretmeye bırakmalı. Erdek için projeler yarışmalı.?

ERDEK SİYASETİNE YENİ YÜZLER GEREK
Erdek siyasetinin artık genç ve yeni yüzlere ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Öksüz, şunları aktardı:
?Erdek siyasetinde, şu sıralarda büyük bir boşluk var. Kimse vazgeçilmez değildir. Mezarlıklar, ?Ben olmazsam, Erdek olmaz´ diyenlerle doludur. Gençler, yıllardır Erdek siyasetinden koparıldı. Erdek´in artık genç siyasetçilere ihtiyacı var.?

TURİZMDE BÜYÜK YARA ALDIK
Erdek turizminin yıllardır kan kaybettiğini belirten eski politikacı Ali Öksüz, şöyle konuştu:
?Erdek turizminde yatırımcıların, özel teşebbüsün önü kesildi. Turizmde ciddi düzenlemelere gidilmedi. Geçen yılki Erdek sahil bandını hatırlayın. Teneke içinde, az bir suda bardak yıkayıp, çay satanlar bile vardı. Ülkeye turizmi getiren ilk ilçe olan Erdek, bu anlayışla turizmde ilerleyebilir mi? Erdek, ne yazık ki ?Turizm Bölgesi´ olmaktan da çıkarıldı. Körfeziyle, Kapıdağı´yla birlikte turizme kazandırılamadı. 4-5 yıldır, Kirazlı Manastırı´nda, Bartholomeos´un da katıldığı ayinlerin, Erdek turizmine hiçbir yararı yok. Erdek, kültür ve sanat etkinlikleri açısından da suskunluğa gömüldü. 1990´lı yıllarda yapılan, Adnan Çakmakçıoğlu´nun genel sekreterliğini, Selmi Andak´ın sanat danışmanlığını yürüttüğü Erdek Şenlikleri´nden sonra ilçemizde hiçbir kültür ve sanat etkinliği kalmadı.?

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİ
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın görevinden alınmasını da doğru bulmadığını vurgulayan Öksüz, ?Demokrasilerde seçimle gelen, seçimle gitmelidir? dedi.
Öksüz, Erdek´in yeniden ayağa kalkması için ciddi bir zihniyet değişikliğine ve yeni siyasi liderlere ihtiyacı olduğunun altını çizen Öksüz, ?Hangi partiden veya nasıl olacağı hakkında bir açıklama yapmayı şu aşamada doğru bulmuyorum ama siyasete dönüp, gençlere deneyimimle yardımcı olmayı düşünüyorum? dedi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false