Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eski turizm işletmecisi Ahmet Özbinici:

Eski turizm işletmecisi Ahmet Özbinici:

?Erdek, yabancı turisti elinden kaçırdı?

Erdek´in eski turizm işletmecilerinden Ahmet Özbinici (Böcek Ahmet), ?Erdek turizminin eski, parlak günlerine dönmesi mümkün değil? dedi.
30 yıla yakın süre turizm sektörünün içinde bulunup ?Çuğra? bölgesindeki ?Böcek Motel?i işleten Özbinici, şu değerlendirmede bulundu:
?O yıllarda güney sahillerinde turistik tesis yoktu. Erdek, ülkemizin hemen hemen tek turizm bölgesiydi. O dönemde Erdek´e, Alman ve Yugoslav turistler de gelirlerdi. Ancak bazı otel sahipleri, yabancı turistlere ilgi göstermeyerek, onları küstürdü ve elinden kaçırdı. O yıllarda, birçok turizm işletmesi çadırlı veya sazdan yapılmış odalarda hizmet veriyordu. Biz de aynı durumdaydık ama işletmemizde samimi ve sıcak bir aile ortamı vardı. Birçok müşterimiz, hiç aksatmadan, her yıl gelirdi.?
Eski yıllarda, turistik tesislerin konaklama ücretlerinin bugünkü kadar yüksek olmadığına dikkati çeken Özbinici, şunları söyledi:
?Hayatım boyunca paraya önem vermedim ve parayı sevmedim. Ancak o dönemlerde konaklama ücretleri çok düşüktü. Bugün, Erdek sahilleri hep aynı kişilere verilen büfeler, çay bahçeleriyle doldu. Açık büfeyle yemek veren otel sayısı çok az. Erdek´te kaliteli bir turizm işletmesi de, hizmet anlayışı da yok. Otel-motel işletmeleri, Erdeklilerin elinden gidiyor. Yakında Erdekli işletme sahibi hiç kalmayacak. Bu şartlarda otel ve motellere gelenlerin konaklama süresi 2-3 günü geçmiyor. Hatta 2-3 saatliğine bile kalanlar olduğu söyleniyor. Kısacası Erdek turizmi hiç de iyiye gitmiyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false