Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Eski Vekil Tüm : ?Balıkesir´de partimiz endişe verici oy kaybı yaşamıştır!?

Eski Vekil Tüm : ?Balıkesir´de partimiz endişe verici oy kaybı yaşamıştır!?

26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye´nin ve Balıkesir´in durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin CHP´nin yeni lideri konumuna geldiğini ifade eden CHP´li Tüm, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun koltuğu yeni lidere devretmesinin siyasi olgunluk olacağını belirtti.
?24 Haziran seçimleriyle Sn. Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi´nin lideri olmuştur!?
?En başta 24 Haziran seçimlerinde halkın iktidarı ve halkın cumhurbaşkanı adayı Sn. Muharrem İnce için gece gündüz çalışan il ve ilçe örgütlerimize, tüm üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Örgütümüz tüm zorluklara rağmen olağanüstü çaba sarf etti. Ancak ne yazık ki 24 Haziran seçimleri Türkiye açısından çok sıkıntılı bir sürecin başlangıcı olmuştur. Tek adam sistemi meşrulaşmış, yasama yürütme yargı ve medya bağımsızlığı tümden rafa kaldırılmış, tüm Türkiye´nin kaderinin tek bir kişinin isteğine göre şekilleneceği bir tabloyu ortaya çıkarmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimi bir yana milletvekilliği seçimlerinde de ne yazık ki partimiz, beklenenin çok altında oy alarak tarihi bir başarısızlığa imza atmıştır. Tüm bu oy kayıplarının ve yükselen AKP-MHP taraftarlığının nedenlerinin çok iyi sorgulanması gerekiyor.?
?Kılıçdaroğlu´nun bundan sonra yapacağı en önemli iş, partimizi kurultaya götürmektir?
?Öte yandan, bu süreç tüm bu karanlık tabloda siyasi arenaya yeni bir lider kazanmıştır. Siyasi tarihimizde yaklaşık 40 yıl sonra ilk kez sol bir parti olarak yüzde 30 psikolojik sınırını aşmış bulunuyoruz. Bu oy artışının mimarı da Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Muharrem İnce´dir. Yaklaşık 50 günlük bir sürede, hiçbir medya desteği olmaksızın, sadece halkın maddi ve manevi desteğiyle 16 yıllık bir iktidar ciddi bir sol engeliyle karşılaşmıştır. Sayın İnce birleştirici söylemleriyle, halkla kurduğu başarılı iletişimle, gerçekçi vaat ve sözleriyle toplumsal muhalefette büyük bir karşılık bulmuştur ve tüm siyasi partilerden hatta MHP ve AKP´nin küskün kitlesinden bile oy almayı başarmıştır. Bu başarı onu CHP´nin doğal lideri yapmıştır. Önümüzdeki günlerde halkımız ve örgütümüz Sn. İnce´yi hak ettiği konuma ulaştıracaktır. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu´nun saygınlığını korumak adına yapacağı en önemli iş, partimizi gerilime sokmadan kurultaya götürmek olacaktır. Öbür türlü, aynı yöntemle ve aynı kişilerle hiçbir seçimi kazanmamız mümkün değildir.?
?Balıkesir´de partimiz endişe verici oy kaybı yaşamıştır!?
?Partimizin milletvekili seçimindeki başarısızlığı ne yazık ki şehrimiz Balıkesir´e de yansımıştır. Seçimde on binlerce oyun azaldığını görüyoruz. Üstelik Sn. Muharrem İnce´nin oylardaki etkisi de Balıkesir´de CHP sandıklarına yansımamıştır. Eğer önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak istiyorsak CHP´de ciddi yapısal bir değişikliği ve dönüşümü acilen gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Aynı şekilde Balıkesir´deki başarısızlığı da derinlemesine araştırmak ve bir an önce çözüm için adımlar atmamız lazım. Bu köklü değişimi, CHP´nin en tepesinden başlayarak yapmak sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacaktır. Sn. Muharrem İnce kendini kanıtlamıştır, önderliği götürebilecek desteği tabandan ve halktan almıştır. Hem Türkiye´de, hem Balıkesir´de CHP´nin yaşadığı kan kaybını topyekün bir dönüşümle gerçekleştirebiliriz.? Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli