Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“Eski askeriye” yeri için imza kampanyası

“Eski askeriye” yeri için imza kampanyası

“Bandırma Demokrasi Platformu” “Eski Askeriye” yeri için imza kampanyası başlattı.

“Bandırma Demokrasi Platformu” “Eski Askeriye” yeri için imza kampanyası başlattı.
Cumhuriyet alanında başlatılan imza kampanyasında basın açıklamasını platform sözcüsü ve Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru yaptı. “Halkın Talebi Beton Değil ‘Demokrasi Parkı’dır!” başlıklı açıklamada şöyle denildi:
“Bandırma Ayyıldız Mahallesi'nde bulunan ve ‘Eski Askeriye ‘olarak adlandırılan yeşil alanın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılarak betona gömülmesine karşı çıkıyoruz! Alanın sosyal donatılarıyla ve kayıtlı mimari yapıları ile Demokrasi Parkı yapılarak Bandırma Halkının hizmetine sunulmasını istiyoruz.
Kentimizin giderek betona boğulmasına, kentimizde bulunan az sayıdaki yeşil alanın, sermaye çevrelerine rant yaratmak için hazırlanmış imar değişikliklerine ve projelerine karşı çıkıyoruz!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilçemizdeki 203 dekar büyüklüğündeki bu alanda çeşitli konut ve ticari işletme projelerini hayata geçireceklerini açıkladı. Bu açıklama sonrasında Bandırma Demokrasi Platformu olarak başta siyasi partiler olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunduk, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına katılarak taleplerimizi ilettik, halkımızla istişarelerde bulunduk ve sonuç olarak gördük ki halkımızın tamamı bu alanın imara açılarak konut, AVM ya da ticaret merkezi, otel ve benzinlik değil, yeşil alan olarak kalmasını ve halkın ücretsiz bir şekilde kullanabileceği çeşitli sosyal donatılara kavuşturulmasını istiyor.
Bir kentte var olan STK’ların, siyasi partilerin, sendikaların asli görevi halkın ortak çıkarlarını, sağlıklı bir ortamda yaşam hakkını savunmaktır. Kişiler, şirketler yada politik çıkarlarını değil geniş halk yığınlarının üstün çıkarını gözetmektir. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, emeklilerimizin bir bütün olarak halkımızın tamamının çıkarı ekolojik dengenin gözetildiği, yeşil, huzur içinde bir
çevrede yaşayabilmektir. Biz de Demokrasi Platformu olarak bu talebin sözcüsüyüz. Bundan dolayı kimse bizi ötekileştirmesin, suçlamasın, linç etmeye kalkmasın. Bulunulan makamlar bugün var yarın yoktur. Kimse yarın boyunlarına utanç vesikası olarak asılacak pratikler içine girmemelidir diyoruz.
Bugünden itibaren bu talebimizle ilgili imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız.
Bütün halkımızın desteğini bekliyoruz.”
Platform, 29 Temmuz 2022 Cuma günü, General Balcı Çamlığı’nda, saat 17.00-21.00 arasında imza kampanyasını sürdürecek.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: askeriye” kampanyası
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false