Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eski başkan Sarı’dan bayram kutlamasına tepki

Eski başkan Sarı’dan bayram kutlamasına tepki

“99 yıllık geleneğin üstünü bir çırpıda çizdiler!”

Erdek’in önceki Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılında, kutlama programından genç bir kızın zincirlerden kurtarılması temsili gösterisinin çıkarılmasını eleştirdi.
Esareti ve özgürlüğü yansıtan bu temsili gösterinin, Erdek’in kurtuluş bayramlarının bir geleneği durumuna geldiğine dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
“99 yıllık geleneğe nasıl olur da bir anda son verilir? Yine Erdek’in kurtuluş bayramı törenleri, Çarşı Camii’nde okunan sela ile başlar. Bu da bayramımızın bir geleneğidir. Anlamı ise şudur. Düşman zulmünden Kağıdağ’a sığınan Erdeklilere, ilçenin kurtuluşunu müjdeleyerek, onları Erdek’e çağıran bir mesajdır. Ne yazık ki, 99’uncu kutlama programında selaya da yer verilmediğini öğrenerek üzüldüm. Dilerim, ilçemizin 100’üncü yıl kutlamama programında bu durum bir daha yaşanmaz.”
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Sarı, ayrıca Edremit’in düşman işgalinden kurtuluş töreninde, bu çeşit bir temsili gösterinin gerçekleşmesinin ardından gösteriyle ilgili suç duyurusunda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Edremit Belediye Meclis Üyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, “Edremit’teki bayramı provoke ettiği gibi diğer ilçelerdeki bu temsili gösterilerin de programlardan çıkarılmasına yol açan kişi hakkında ben de suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Em.ogretmen G. Gelberi
21.09.2021 16:47:13
İnegolun kurtulusundada bu ve bunun benzeri gosteriler yapilirdi..o carsaf ,kiyafet temsili degildir..kadinin karanliktan,esaretten çıkışini temsil eder.Oy kullanamayan,secme secilme hakki olmayan …3.4. eslige layik gorulen,calisamayan,kazanamayan kadin,devrimlerle kisilik kazanmistir.. Ataturk,silah arkadaslari ve ustsuz başsiz,silahsiz cepheye kosan Türk atalarimiz,besikte cocugunu birakip vatan icin cepheye kosan Nene Hatunlarimiz ve benzerleri..Hepsini rahmetle aniyorum.. Bu vatan kolay kazanilmadi.. Bu konuda H.Sari'ya katiliyorum..

Anahtar Kelimeler: başkan bayram kutlamasına tepki
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false