Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Eski kaymakama vefâ

Eski kaymakama vefâ

Erdekin eski kaymakamlarından, merhum Reşit Mazhar Ertüzünün ismi, ilçede geçen yıl açılan ana okulunda yaşatılıyor.

Erdek`in eski kaymakamlarından, merhum Reşit Mazhar Ertüzün`ün ismi, ilçede geçen yıl açılan ana okulunda yaşatılıyor.
26.4.1946-2.10.1949 yılları arasında kaymakamlık görevini üstlendiği Erdek`te tarihi yapıtların ortaya çıkarılıp, korunmasında büyük emek harcayan, bu arada Erdek`teki tarihi ve arkeolojik yapıtlar konusunda değerli yapıtları kaleme alan Reşit Mazhar Ertüzün`ün ismini taşıyan Yalı Mahallesi`ndeki ana okulu,20 Şubat 2012 tarihinde açıldı. Hâlen 88 öğrencisi bulunan okulun müdürlüğünü Aykut Cangir yapıyor. 
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçelerine değerli hizmetleri geçen Ertüzün`ün ismini bir okulda yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Ertüzün`ün oğlundan teşekkür
Bu arada, babasının isminin bir okula verilmesi nedeniyle Mehmet A. Ertüzün, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`a gönderdiği mesajda şöyle dedi:
"Babam Reşit Mazhar Ertüzün adına, İl Özel İdaresi tarafından Erdek`te yaptırılan 100 öğrencilik müstakil bir ana okulunun açılış haberini tesadüfen Kaymakamlığınızın sitesinden öğrenmiş bulunuyorum. Çok sevindim ve duygulandım. O`nun sevdâlısı olduğu Erdek için yaptığı değerli çalışmalarının büyük kısmına bizzat şahit olduğumdan, aziz hâtırasının üstelik de geleceğin başarılı insanları olacaklarına inandığım minik yavrularımızın öğrenim göreceği bir kurumda yaşatılıyor olması, benim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu nedenle başta zat-ı âliniz olmak üzere, bu girişimi `isim ve fikir babası` da dahil, ilk projelendirenlere, İl Özel İdaresi yetkilerine ve girişime katkıda bulunmuş tüm diğer kurum, kuruluş ve kişilere yine sizin aracılığınız ile en içten teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Saygı ve selâmlarımla…"
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli