Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Eski kiracıya kapı göründü

Eski kiracıya kapı göründü

Eski kiracılar, Borçlar Kanununun önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek kiracı-ev sahibi ilişkilerini düzenleyen maddesi nedeniyle büyük telaş yaşıyor.

Eski kiracılar, Borçlar Kanunu`nun önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek kiracı-ev sahibi ilişkilerini düzenleyen maddesi nedeniyle büyük telaş yaşıyor. 
Kiracılar Derneği Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, ev sahiplerinin bu madde sayesinde 10 yılını doldurmuş kiracılarını, hiçbir gerekçe göstermeden kapının önüne koyabileceğini söyleyerek, "Milyonlarca insanımız zora düşecek" diye konuştu. 
NÜFUSUN YARISI KİRACI 
Büyüknohutçu, kiracıları endişelendiren düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Borçlar Kanunu`nun kiracı-ev sahibi ilişkilerini düzenleyen maddesinin, 10 yıldan fazla süredir aynı evde oturan kiracılar açısından olumsuz etkileri olacağını savunan Büyüknohutçu, "Geçmişte bütün edinimlerini yerine getiren, kirasını doğru ödeyen ve yıllık artırımını yapan kiracılar istedikleri kadar evlerde oturabiliyordu. 
Ancak bu maddeye göre ev sahibi, 10 yılını doldurmuş kiracılarını hiçbir gerekçe göstermeden kapının önüne koyabilecek. Kiracılarımız huzursuzluk içinde" dedi. Büyüknohutçu, kiracılara ilişkin de şu bilgileri verdi: "Türkiye`de konutların yüzde 50`sinin kiralık olduğunu varsayıyoruz. Bunların da yüzde 20`sinin en az 10 yıllık olduğunu sanıyoruz." 
TEK ÇÖZÜM YASA 
Yasal yollara başvurmayı düşündüklerini bildiren Ali Ulvi Büyüknohutçu, kiracıların bir evi kiralarken ev sahibine, "10 yıl sonra seni evden çıkarmayacağım" diye bir sözleşme imzalatmasının da çözüm olmayacağını söyledi. Büyüknohutçu, "Tek çözüm yasal düzenleme. Meclis`te acilen görüşülmeli" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli