Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Eski mezarlık, içler acısı!

Eski mezarlık, içler acısı!

Kim sorumluysa fark etmez!

Bandırma’da, 17 Eylül Mahallesi sınırları içinde bulunan, tarihi nitelikli eski mezarlığın içler acısı durumu üzüntü yaratıyor.
Eski mezarlığı mahalle sakinlerinden 81 yaşındaki Recep Kırdar ve Necati Baykal ile birlikte gezdik.
Eski mezarlığın şarapçıların, balicilerin mekanı durumuna geldiğine, hatta fuhuş bile yapıldığına dikkati çeken Recep Kırdar, “Bu mezarlığa 1966 yılından bu yana defin yapılmıyor. Mezarların büyük bölümü de 600 Evler’deki şehir mezarlığına gitti. Halen bu mezarlıkta, 1944 yılında, Marmara Denizi’nde, Trak gemisinin batmasıyla vefat eden şehitlerin yanı sıra Çanakkale Savaşı’nda yaralandıktan sonra Bandırma’da tedavi altına alınıp hayatlarını kaybeden şehitler de var. Bu bölge yetişmiş ağaçlarla oksijen deposu gibi. Ancak bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Durumu hem Bandırma Belediyesi, hem de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bildirdim. İlgileneceklerini söylediler. 4-5 ay önce de Bandırma Üniversitesi’nden bir profesör gelerek inceleme yaptı ancak sonuç çıkmadı.”
En eski mezarın 1924 tarihini taşıdığı eski mezarlığın artık kent merkezinde kaldığına işaret eden Recep Kırdar, 58 dönümlük bu mezarlıktaki birçok mezarın boş durumda olduğunu belirterek, “Bu mezarlık çok güzel bir şekilde düzenlenebilir. Aralara yürüyüş yolları yapılabilir. Bir bekçi görevlendirilebilir, böylece insanlar, buradaki temiz havadan yararlanabilir” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: mezarlık içler acısı!
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı