Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Eski Sağlık bakanlarından Karahan vefat etti

Eski Sağlık bakanlarından Karahan vefat etti

Eski Sağlık Bakanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) Balıkesir Milletvekili Dr. Güven Karahan (70), yaşamını yitirdi.

Eski Sağlık Bakanı ve  Demokratik Sol Parti (DSP) Balıkesir Milletvekili Dr. Güven Karahan (70), yaşamını yitirdi. Bandırma Devlet Hastanesi`nde yaşama veda eden Karahan, geçen yıl geçirdiği kalp krizinin ardından by-pass ameliyatı olmuş, daha sonra da beyin felci geçirmişti. Önce Ankara`da, sonra da Bandırma Devlet Hastanesi`nde tedavi gören Karahan, son dönemlerde kalp yetersizliği de çekiyordu.
10.12.1933`te, Kastamonu`nun Çatalzeytin ilçesinde doğan Karahan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi`ni bitirdi. Aynı üniversitede ihtisasının tamamlayan Karahan, Bandırma`da çeşitli hastanelerde üroloji uzmanı olarak görev yaptı. 
DSP`den, 20. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak TBMM`ye giren Karahan, Bülent Ecevit`in Başbakanlığındaki 56. Cumhuriyet Hükümeti`nde, 11.01.1999-29.05.1999 tarihleri arasında Sağlık Bakanı olarak görev yaptı.
Dr. Aysel Karahan ile evli olup, iki çocuk babası bulunan Dr. Karahan için bugün uzun yıllar görev yaptığı Bandırma Devlet Hastanesi`nde bir tören düzenlenecek. Karahan, Haydarçavuş Camii`nde kılınan öğle namazının ardından Bandırma Şehir Mezarlığı`nda toprağa verilecek.
Öte yandan, Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Kemal Çalışkan, önceki yıllarda hastanelerinde başhekim yardımcılığı görevinde de bulunan Dr. Karahan`ın, kalp yetmezliği ve diyabet nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı