Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esnaf Destek Paketi´nden 255 esnaf faydalandı

Esnaf Destek Paketi´nden 255 esnaf faydalandı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş ?Hazine ve Maliye Bakanlığı esnafa destek paketlerinden şimdiye kadar toplam 255´e yakın esnafımız faydalandı.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş ?Hazine ve Maliye Bakanlığı esnafa destek paketlerinden şimdiye kadar toplam 255´e yakın esnafımız faydalandı. Esnafımızın her birine 25 bin lira nakdi kredi desteği sağlandı.? dedi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Esnaf Destek Paketi´nden bugüne kadar faydalanan esnaf sayısı ve dağıtılan kredi tutarı hakkında gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulundu.
Korona virüs salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinin amaçlandığı Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Halkbank´ın sunduğu paketle, küçük işletmelere üretimlerini sürdürme imkanı verildiğini söyleyen Karakuş, ?Esnaf Destek Paketi´nden yararlanmak için 255 kişiye 3 yıl vadeli 25 bin lira limitli kredi kullandırıldığını? belirtti.
Esnaf Destek Paketi kapsamında 22 Mart´tan itibaren dağıtılan kredi tutarının 6 milyon 375 bin liraya ulaştığı bilgisi veren Karakuş, ?Kredi taleplerinde SGK, Vergi Dairesi ve İcra Müdürlüğü´nden bilgi ve belge istenmemektedir. Kredi notu 1300 olanlar krediden kolaylıkla faydalanabiliyor. Esnaf Destek Paketi´nden faydalanacak esnafın Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olma şartı aranıyor. Ayrıca, Esnaf Destek Paketi´ne başvurmak için Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile İşletme Hesap Özeti talep edilmiyor.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli