Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Esnaf Kefalete yapılandırma için 23 ortak başvuruda bulundu

Esnaf Kefalete yapılandırma için 23 ortak başvuruda bulundu

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´ne borç yapılandırması için 23 kişi başvuruda bulundu.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´ne borç yapılandırması için 23 kişi başvuruda bulundu.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuş, kooperatife borcu olan ve borçları takibe uğramış esnafa, Bakanlar Kurulu´nun aldığı karar doğrultusunda ödeme kolaylığı geldiğini hatırlatıp, borcu olan ve borçları takibe düşmüş esnaflardan borç yapılandırması başvurusunda bulunanların kredi faiz yükünden kurtulduğunu belirtti.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuş, kredi kooperatiflerine 31 Mart 2016 tarihinden önce borcu olan ve borçları takibe düşmüş bulunan esnaflardan 23 kişinin kooperatife başvuruda bulunarak yapılan-dırmadan yararlandığını belirtti. 

Erdek esnafının borçları konusunda duyarlı olduğunu vurgulayan Karakuş, 730 ortağa sahip Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´ne borcu olan veya borcu takibe düşmüş ortaklardan yasal başvuru süresine kadar 23 kişinin borç yapılandırma başvurusunda bulunduğunu ifade etti.
Yapılandırma başvurusunda bulunan 7 ortağın peşin ödeme yaptığını kaydeden Karakuş, ?16 kişi ise taksitlendirmede bulundu. Yapılandırma yapmadan önce toplam borç 346.268,839 lira iken, yapılandırma sonrası af kapsamına giren ve ödenmesi gereken toplam para 202.496,32 liraya kadar azaldı. Yapılandırma ile affedilen faiz tutarı ise 143.772.07 lira? diye konuştu.
Karakuş, ayrıca geçtiğimiz dönemde çıkan af yasasından yapılandırmada bulunan ortakların % 90´nın ise borçlarını ödedikleri bilgisi verdi.
Haber : Tuncay Eran



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false