Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Esnaf Odası Genel Sekreterlerine ESBİS Eğitimi verildi

Esnaf Odası Genel Sekreterlerine ESBİS Eğitimi verildi

Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarın bilgi sistemlerini inceleyen ve bu bilgileri içinde barındıran Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi (ESBİS) tüm Türkiye çapında yenilendi.

Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarın bilgi sistemlerini inceleyen ve bu bilgileri içinde barındıran Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi (ESBİS) tüm Türkiye çapında yenilendi.
Artık esnaflar e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak oda kayıt belgesi, aidat borcu ödeme, imza sirküsü veya üyeliği ve vergisi hakkındaki işlemlere ESBİS üzerinden kendileri yapabilecekler.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği´ne (BESOB) bağlı 85 oda genel sekreterine yenilenen Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi hakkında seminer verildi. Birlik Genel Sekreteri Hüseyin Saran ve Esnaf Sicil Müdürü Mesut Çetin tarafından verilen seminer ile yeni ESBİS sisteminin uygulanmasında yapılan değişiklikler ve yaşanan sistemsel sorunları ayrıntılarıyla inceleyip çözümler anlatıldı.
Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarın bilgi sistemlerini inceleyen ve bu bilgileri içinde barındıran Esnaf ve Sanatkar Bili Sistemi (ESBİS) tüm Türkiye çapında yenilendiğini ifade eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Saran ise şunları söyledi: ?Bu yenilenmenin sonucunda bugün itibariyle artık yeni sisteme geçildi. Sistemin yeni devreye girmesi nedeniyle ufak çapta sıkıntılara neden oluyor. Bu sıkıntılar hafta içinde düzelecektir. Artık esnafın tüm işlemleri elektronik sistem üzerinden gerçekleşecek. Esnaflar kendi e-devlet şifreleri ile sisteme girip oda kayıt belgesi, aidat borcu ödeme, imza sirküsü veya üyeliği ve vergisi hakkındaki işlemlere ESBİS üzerinden kendileri yapabilecek pozisyona gelecekler. Esnaf Odası Genel Sekreterlerimize verilen bu eğitimlerin ardından sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından hazırlanan kitapçıklar dağıtılarak eğitimler tamamlandı.?
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği´ne bağlı 85 oda genel sekreterinin katılım sağladığı seminerin ardından soru cevap bölümü ile karşılaştıkları sorunlara çözüm arandı. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli