Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esnaf otogarı boşalttı, bina yıkıma hazır

Esnaf otogarı boşalttı, bina yıkıma hazır

Erdek Otogar binası boşaltılarak yıkıma hazır hale getirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi talimatıyla, Erdek Otogar içerisinde hizmet veren işyerleri ile otobüs yazıhaneleri otogarı boşaltarak bina yıkıma hazır hale getirildi.
Erdek´te bundan 38 yıl önce 1982 yılında hizmete giren, ilerleyen yıllarda bakımsızlık nedeniyle yıpranan Erdek Otogarı yıpranmış görüntüsüyle ilçe halkının yanı sıra tatilcilerinde tepkilerini çekiyordu.
Balıkesir´in 2014 yılında Büyükşehir Statüsü kapsamına alınmasıyla, Balıkesir´e bağlı ilçelerdeki tüm otogarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçmişti.
Güney Marmara Bölgesi´nin önemli turizm ilçelerinden biri olan Erdek´te, otogar binasının yılların yorgunluğuna yenik düşmesiyle birlikte 6 yıl sonra harekete geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek´teki otogarı yıkma kararı aldı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, esnaf ve yolcuların mağduriyet yaşamamaları için Erdek Otogarı yakınındaki bir alanı geçici olarak otogar olarak hazırlarken, otogar içinde faaliyet gösteren esnaf ve otobüs yazıhaneleri kendileri için geçici olarak yapılan yeni otogara taşındı.
Edinilen bilgiye göre Erdek Otogar binasının yıkımının Şubat ayı içerisinde gerçekleşeceği öğrenilirken, ortaya çıkacak boş alanın otopark olarak kullanılması bekleniyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılacak alana kalıcı olarak nasıl bir proje uygulanacağı ise halen belirsizliğini koruyor.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli