Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esnaf temsilcilerinden Ahilik Haftası etkinliği

Esnaf temsilcilerinden Ahilik Haftası etkinliği

Balıkesir Esnaf Odaları ve Sanatkârları Birliği, 85 oda başkanı ile birlikte Ahilik Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak başlandı.

Balıkesir Esnaf Odaları ve Sanatkârları Birliği, 85 oda başkanı ile birlikte Ahilik Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak başlandı.
BESOB adına çelengi Başkan Fehmi Erdem koydu. Atatürk Anıtının ardından BESOB yönetimi ve meslek odası başkanları Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret ettiler.
Vali Yazıcı, ziyarette yaptığı konuşmada, ?Biz büyük bir medeniyetiz, büyük bir milletiz. Büyük milletlerin gelenekleri vardır. Büyük millet büyük toplum büyük devlet olmamız için hedeflerimiz var. Sivil toplum kuruluşu olan esnaf odalarının geleneksel bize ait olan bizim milletimize ait güzel gelenekleri devam ettirmenizi bekliyoruz. Kaybolmaya yüz tutacak değerleri yaşatacak öğretecek anlatacak hissettirecek bir şeyler yapın. Bunu topluma hizmet olarak düşünün. Bu konuya verilen önem nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum. Bu kültürün yaşatılması adına sizlere ihtiyacımız var." dedi.
Etkinlikler, Ahilik Haftası kutlamaları programı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi önünden Zağnos Paşa Meydanına kadar Vali Ersin Yazıcı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un da katıldığı kortej yürüyüşü Mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirildi.
Ahilik Haftası nedeniyle Zağnos Paşa Meydanında da bir kutlama programı düzenlendi.
Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yazıcı, "Ben de bir esnaf çocuğuyum. Babam bir oto boya ustasıydı. Dolayısıyla sizlerin duygularınızı çok yakından bilirim. Esnafımızın, ülkemiz ekonomisi ve toplumsal barış açısından üstlendikleri görev elbette ki çok önemli. Bizler, siz değerli esnafımızın yaşadıkları sıkıntıları çözümlemek için gerekli kararlılığı göstermeye daima hazırız. Allah, devletimize milletimize zeval vermesin. Ben esnaf çocuğuyum ve bugün Balıkesir´in Valisiyim ve bir esnaf çocuğu olarak gurur duyuyorum. Benim babam 40 yıl esnaflık yaptı. Ben hayatı o dükkânda tanıdım. Belki de hayatın gerçek yüzünü onun o esnaf penceresinden gördüm. Onun için hakikaten esnaflığın ne olduğunu hangi birikimlerde hangi güzel davranışlarda hangi güven ilişkileri ile belirli bir noktaya geldiğini ve insanlarımıza getirdiği hangi güzelliklerin kazandırıldığını yaşamış birisi olarak ayrı bir heyecan duyuyorum.? dedi.
Ahilik geleneğinin asırlarca devam etmesini dileyen Vali Yazıcı, "Hepimizin tek gayesi insanoğlunun mutluluğudur. Ahiliğin temelinde insan var. Ahilik teşkilatımız her ne kadar esnafımızın iş yapma, örgütlenme şeklinde dar algılansa da, Ahilik teşkilatı aslında çok doğru bir kültürdür. Sadece bir meslek mensubunun teşkilatlanma ve örgütlenme şeklinin çok ama çok ötesinde bir kültürdür. Ahilik felsefesi, ticarette ve sosyal hayatta doğruluğu, kaliteli üretimi, tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edinir. Ahilik, bahsedildiği üzere kardeşlik ve diğer bir manasıyla da cömertlik ve yardımseverlik demektir. Geçmişimizden bugüne kadar gelen bir kültür haline gelmiştir. Bu kültürü devam ettirmek ve yaşatmak da bizlere düşüyor.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli