Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esnaf başkanlarından tek yürek tek ses

Esnaf başkanlarından tek yürek tek ses

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı geçtiğimiz hafta sonu ilçede düzenlendi. Balıkesir İl genelindeki 86 oda başkanının buluştuğu toplantıda konuşan BESOB Başkanı Mesut Aşanel...

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı geçtiğimiz hafta sonu ilçede düzenlendi. Balıkesir İl genelindeki 86 oda başkanının buluştuğu toplantıda konuşan BESOB Başkanı Mesut Aşanel, esnafın ekonomik durumunu masaya yatırırken torba yasa kapsamında aftan yararlananların % 13`ünün esnaf teşkilatından olduğunu belirtti. Başkan Aşanel, yeni kurulacak hükümete başarılar dilerken esnafın hükümetten beklentilerini de ifade etti.
Başkan Mesut Aşanel en son 2010 yılı Ekim ayında gerçekleşen Başkanlar Kurulu toplantısından bu yana geçen sürede yapılan çalışmaları, ülke ve teşkilatın içerisinde esnafı ilgilendiren çalışmaları detayları ile anlattı. Başkan Aşanel konuşmasında şunları söyledi: 23 Mayıs 2011 günü Ankara`da TESK binamızda Sayın Başbakanımızı ağırladık. Seçim öncesi tüm Birlik Başkanları ve Federasyon başkanlarının da katılımıyla yapılan toplantı da genel başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların sorunlarını başlıklar halinde en ince detayına kadar Başbakanımıza anlattı ve bir dosya halinde sunuldu. Kısıtlı sermayesini, El Emeğine, Göz Nuruna ve Alın Terine katık eden Esnaf ve Sanatkarlar, bir taraftan Üretici, bir taraftan Tüketici, bir taraftan İşveren, bir taraftan emekçidir. Dolayısıyla esnaf ve sanatkarlar toplumun çimentosu ve mozaiğidir. Esnaf ve Sanatkar kesimi, son yıllarda küreselleşmenin olumsuz etkilerini yoğun şekilde yaşamakta olup, giderek artan bir biçimde geçim sıkıntısına düşmüştür. Esnaf ve Sanatkarları rahatlatacak radikal tedbirlere acilen ihtiyaç vardır. Ülkemiz Yeni bir Genel Seçimden Çıktı. Öncelikle Yeni kurulan 61. Dönem Hükümetine başarılar diliyoruz. Bu zorlu seçim döneminde, Birliğimizde önce Milletvekili aday adaylarının hepsini ağırladık ve Partiler Milletvekillerini belirleyip seçim startını verdikten sonra tüm partilerin adaylarının ilk ziyaret ettikleri yer konumuna geldik. Seçildikten sonra teşkilatımız için bu sorunlarımızın takipçisi ve çözüme ulaşmada yardımcı olacaklarına dair söz aldık. Dünyada en yüksek Akaryakıt litre fiyatı Türkiye`dedir. Akaryakıt litre fiyatının yüksek olmasının tek sebebi ise yine Dünyada Akaryakıttan en yüksek Vergiyi alan tek Ülke olmamızdır. Hava ve Denizde Yolcu ve Yük taşımacılığı Ticari faaliyetini yapanlara ÖTV` siz Akaryakıt alma hakkı tanınmış ve uzun bir süredir de uygulanmaktadır. Yolcu ve Yük Taşımacılığında Ülkemizde en yoğun taşımacılık olan Karayollarında Şehir içi, Şehir dışı Yolcu ve Yük taşımacılığı ticari Faaliyetini (Taksiciler, Minibüsçüler, Otobüsçüler, kamyonetçiler, kamyoncular) yapan Esnaf ve Sanatkarımıza da ÖTV` siz Akaryakıt verilmelidir. Bu sayede karayollarındaki taşımacılık ucuzlayacak, taşımacılığa daha önceden ödenen miktardan, artan miktar piyasaya dönecek ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı