Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Esnaf Odası Başkanı Çetin Gül isyan etti

Esnaf Odası Başkanı Çetin Gül isyan etti

Esnaf Odasından her ay 2 bin lira maaş alıyor ithamıyla hedef tahtasına oturtulan Esnaf Odası Başkanı Çetin Gül, hakkındaki suçlamalara mertçe cevap verdi.

Esnaf Odasından her ay 2 bin lira maaş alıyor ithamıyla hedef tahtasına oturtulan Esnaf Odası Başkanı Çetin Gül, hakkındaki suçlamalara mertçe cevap verdi.
Oda başkanı Gül, hakkında odadan her ay 2 bin lira maaş alıyor suçlamasına tepki gösterip başkanlığının ilk döneminde bir kuruş maaş almadığını, ikinci dönemi olan 2005`den bu yana yasanın kendisine tanıdığı maaşın yarısı kadar para aldığını söyleyip, aldığı 729 liranın 300 lirasını üç öğrenciye, geri kalan miktarı da ihtiyaç sahibi kişilere dağıttığını açıkladı.
Gazetemizin, Gül ile yaptığı röportajı sunuyoruz:
"Halk arasında aylık 2 bin lira maaş aldığınız söyleniyor doğrumu?
- 5363 Sayılı Kanun`un, 56. md. a/bendine göre 501-1500 arası üyeye sahip Erdek esnaf odası gibi odalarda, başkanın maaşı asgari ücretin 2 katı 1458 liradır. Ben ise bana tanınan yasal hakkım dışında tek asgari ücret yani 729 lira maaş alıyorum. Esnaf odası başkanlığına seçildiğim ilk dönem olan 2002 ile 2005 arasında 1 kuruş para almadım çünkü o tarihte kongrede maaş almayacağıma dair söz vermiştim. 2005 yılında ikinci kez başkan seçildiğim kongre öncesi, odanın kasasından her gün kalkan balıkları yemekle itham edildim. Hiç yapmadığım bir şeyle suçlanmam üzerine bende, seçilirsem bu kez odadan maaş alacağım dedim ve sözümü tuttum. Ancak yine vicdanımın sesini dinledim yasal hakkım olan maaşın yarısını almaya başladım. Bugün itibarıyla 729 lira maaşımın 300 lirasını üniversite öğrenimi gören ihtiyaç sahibi D.M.K., N.C.K ile S.B isimli üç kız evladımıza burs olarak hesaplarına yatırıyorum. Geriye kalan miktarı ise, ilaç, yakacak gibi ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıyorum. Bu paranın 1 kuruşu daha boğazımdan geçmedi.
Burs parası gönderdiğim öğrencilerin isimlerini açıklamak bana yakışmaz ancak tereddütü olan varsa kendilerine banka dekontlarını sunabilirim.
"Erdek esnaf odası adına fatura edilen cep telefonu hattı bulunduğu, bu hattı sizin kullandığınız söyleniyor ne diyorsunuz?
-Uzun yıllardır adıma fatura edilen 0.532………. ile başlayan cep telefonu hattım var. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası  adına fatura edilen cep telefonu hattı kesinlikle yoktur.
"Son mesajınız nedir?
-1 yıl önce yaptığım açıklamamın arkasında olup ben aday olmayacağım. Kongrede yönetime yeni isimler gelecek. Bu arkadaşların göreve başladığı gibi, odanın hesabından kimlere ziyafet verilmiş, oda adına cep telefon hattı var mı? yok mu? görev başladıkları gibi müfettiş çağırmalarını istiyorum.
Ben bu ilçenin evladıyım, 22 yıldır da esnaflık yapıyorum. İşyerimde yüzlerce personel çalıştırdım, sayısız müşterilerime hizmet vermeye çalıştım. Bugüne kadar hangi işçimin hakkını yemişim? Hangi müşterimin işini yarım bırakıp, kaçmışım? Tek suçum 2002 yılından bu yana esnaf odasında başkanlık yapmaksa, yarın öbür gün bu kurumlarda görev yapacak esnaf bulamaz hale gelirsiniz. Hakkımda hiç hak etmediğim suçlamalarda bulunanlarla ahirette Mahkeme-i Kübra`da hesaplaşacağımı onlara hatırlatırım.
"Bize ayırdığınız zaman için teşekkür ederiz.
-Doğruları kamuoyuna aktarma görevini üstlenen Yeni Erdek Gazetesi`ne teşekkür ediyorum, sağolun, varolun.
Haber: Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli