Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esnaf ve Sanatkarın İşi Allah'a Kaldı

Esnaf ve Sanatkarın İşi  Allah

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler:

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler," Esnaf ve sanat camiası her geçen gün eriyor" dedi.
1400 ortağa sahip bulunan kooperatiflerinin, ülkemizdeki bin kooperatif içinde birinci grupta yer alan 60-65 kooperatif arasında yer aldığına dikkati çeken Güler, şunları söyledi:
"Yıllık ortalama plasmanımız, 11,5-12 milyon lira arasında bulunuyor. Birinci grupta yer alan bir kooperatif olarak ortaklarımıza 125 bin liraya kadar kredi verip, bu borçlarını, beş yılda, üçer aylık dönemlerde ödemelerini sağlıyoruz. Ayrıca ortaklarımıza, 250 bin liraya kadar da otomobil kredisi veriyoruz. Kredi borç  takip oranımız ise 350 bin lira dolayındadır ki, bu yüksek bir oran sayılmaz. Ancak esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun her geçen gün daha kötüye gitmesine paralel şekilde kooperatifimizin ortak sayısı da sürekli düşüyor. Ortak sayımızın, bir süre sonra 1250`lere düşeceğini sanıyorum. İşimiz gerçekten zor. Esnaf ve sanatkârların işi Allah`a kaldı."
Kent içlerine inen süpermarketler nedeniyle bakkallar ve küçük esnafın büyük darbe yediğine işaret eden Güler, "Yıllardır hükümetlere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Marketler yasasını bir an önce çıkarmalarını istiyoruz. `Süper marketleri, kent dışına çıkarın` diyoruz. Sesimizi duyan yok" dedi.
Hâlen Bandırma Belediye Meclisi`nde AKP üyesi olarak görevini sürdüren Güler, önümüzdeki dönemde politikada kesin olarak yer almayacağını vurgularken, "Politika benim işim değil. Hiç sevmediğim politikada bir daha bulunmamaya kararlıyım" diye konuştu.
Güler, Bandırma ile ilgili düşüncelerini de dile getirirken, "Bandırma, yıllardır sanayi mi, turizm kentimi olacağına karar veremedi. Ancak anlaşılıyor ki, Bandırma artık sanayi kenti olma yolundadır. Ama bir sahil kenti olmasına karşın yıllardır denize girilemeyen Bandırma, Livatya mevkiinin yeniden düzenlenmesiyle mutlaka denizle buluşmalı, halkın, bu bölgede denize girmesi sağlanmalıdır. Bu görev ise yeni seçilecek yerel yönetime düşmektedir." değerlendirmesinde bulundu. 
Güler, 18 yıldan beri başkanlık görevini yürüttüğü kooperatifin mali genel kurulunun, 19 Ocak 2014`te yapılacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı