Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Esnaf ve vatandaşı elektrik çarptı

Esnaf ve vatandaşı elektrik çarptı

Elektrik faturasını gören şokta!

Elektrik fiyatına yapılan son zamlar kamuoyu gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. Konutlar için ayrı, daha fazla zam yapılan işyerleri için ayrı bir sıkıntı konusu olan elektrik ücretlendirmesi ile ilgili olarak bir şikayette ilçemizden esnafından geldi. 
Yeni yıl ile birlikte elektrik faturası neredeyse ikiye katlanan esnafın kullandığı makine ve teçhizatı artık kullanamaz hale geldiği kaydedildi. 
Bakkalın, kasabın buzdolabı, et çekme makinası, terzinin ütüsü gibi cihazlarla her gün kullanımı muhakkak olan lamba, ışıklı levhalar artık bu fiyatlardan dolayı yanmamaya başlarken, konutlarda ise sadece buzdolabı, fırın ve televizyon gibi cihazlarla kullanım kotası olan 150 kw saati geçerek, bu sınırı geçenlere daha yüksek zamlı tarifenin uygulanması herkesi mağdur etti. 
Ülkemizde konut, ticaret ve sanayi gibi 3’lü tarife sistemi olduğu hatırlatılırken, en düşük ücretle elektrik sanayi de ve en yüksek elektrik tarifesi ise esnafımız tarafından kullanılmakta. Bu da gösteriyor ki esnafımız konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödemekte. Elektrikte konutlarda uygulamaya konulan 150 kw saat uygulamasında ise kullanım ortalamaları alınarak bu sınırın yükseltilmesi istendi. 
Tüm ülkede olduğu gibi kiraları zorlayan miktarda gelen elektrik faturaları Erdek esnafını da olumsuz etkiledi. 
Esnaf elektrikli ısıtıcı aletlerinden kaynaklanan yüksek faturalar karşısında çareyi odun ateşi yakmakta bulurken, Erdek Takunyacılar Çarşısı’nda esnaflık yapan Hasan Erdoğan işlerin durgunluğundan yakınarak, "Halk zaruri ihtiyaçları dışında çarşıya uğramadığı için biz de çoğu zaman akşama kadar siftah yapamıyoruz. Geçen aya kadar elektrikli soba ile ısınıyorduk. Ancak yüksek gelen elektrik faturaları karşısında mecburen çareyi mangalda odun ateşi yakarak ısınmakta bulduk." diye konuştu.
Haber: Tuncay Ertan 

 



Anahtar Kelimeler: Esnaf vatandaşı elektrik çarptı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı