Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Esnafa kapalı alan sigara uyarısı

Esnafa kapalı alan sigara uyarısı

Manyas Toplum Sağlığı Merkezi, kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda ilçe esnafını uyararak 2019 yılında ceza tutarlarının arttırıldığını bildirdi.

Manyas Toplum Sağlığı Merkezi, kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda ilçe esnafını uyararak 2019 yılında ceza tutarlarının arttırıldığını bildirdi.
Manyas Toplum Sağlığı Merkezi yayınladığı yazıyla, yeni yılda da denetimlerin devam edeceğini ve bu nedenle ilçe esnafının kapalı alanlarda sigara içmemesi ve içirtmemesi gerektiğini aksi halde cezai işlem uygulamak zorunda olduklarını açıkladı.
Manyas Toplum Sağlığı Merkezi´nden basına gönderilen bilgilendirme yazısında; 2019 yılında cezaların arttığı bildirilirken, kapalı alanda sigara içen şahsa 153 TL, kapalı alanda sigara içilmesine müsaade eden mekan sahibine ilk ihlalde 2.104 TL, ikinci ihlalde 4.208 TL ve üçüncü ihlalde bir katı daha eklenerek cezai işlem uygulanacağı, aynı ihlali bir kez daha yapan mekan sahibinin işyerinin 1 aya kadar kapatılacağı uyarısı yapıldı. Yine her iş yerinde 50x70 ebatlarında sigara içilmez yazısının bulunmaması cezasının ise 2.595 TL olduğu bildirildi.
Balıkesir Valiliği´ne bağlı çapraz denetim ekiplerinin ayda 4 veya 5 kez Manyas İlçesi´nde denetimde bulunduğunu hatırlatan Manyas Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri "Esnafımız ve vatandaşlarımız cezalara maruz kalmamak için gerekli özeni göstermelerini rica ediyoruz" dedi.
Yine vatandaşların kafalarının karışmasına sebep olan pasajlarda ki sigara içilmesi konusunda da bilgi veren yetkililer "Pasajlarda sigara içilmesi yasaktır. Pasajlarda bulunan tüm işletme sahiplerinin bu yasağa özen göstermelerini rica ediyoruz. Aynı şekilde sokaklarda yerlere izmarit atanların tespit edilmesi halinde Manyas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 91 TL para cezasına çarptırılacaklardır.? açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli