Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esnafa zorunlu katılım sistemi BES anlatıldı

Esnafa zorunlu katılım sistemi BES anlatıldı

Balıkesir´de 43 bin esnaf temsilcisi BES hakkında bilgilendirildi.

Balıkesir´de 43 bin esnaf temsilcisi BES hakkında bilgilendirildi.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği´ne bağlı 85 oda genel sekreterine Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. tarafından Zorunlu Otomatik Katılım Sistemi, İŞKUR ve KOSGEB tarafından da 2019 destekleri anlatıldı.
Balkonuk Center´da düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem "Bugün sizlere, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. tarafından Zorunlu Otomatik Katılım Sistemi, İŞKUR ve KOSGEB tarafından 2019 destekleri anlatılacak, sizleri bu konularda iyi bilgilendirebilmemiz demek 43.000 esnafımızı bilgilendirmek demektir." diye konuştu.
Otomatik Katılım kapsamında % 25 Devlet Katkısı avantajının yanı sıra çalışanlara, sisteme girişte bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 TL tutarında ilave Devlet Katkısı sağlanacağını ifade eden Anadolu Emeklilik Bölge Satış Yönetmeni Umut Yılmaz konuşmasında şu detayları verdi: "Otomatik katılım, 45 yaşını doldurmamış Sosyal Sigortalar Kurumu ile Emekli Sandığı´na bağlı mevcut çalışanların ve yeni işe başlayanların, çalıştıkları şirketler aracılığıyla otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) katılmasına olanak veren işyeri bazlı emeklilik sistemidir. Otomatik katılım, çalışanların çalışma döneminde sahip oldukları hayat standartlarını emeklilik döneminde de koruyabilmeleri için, emekliliğe yönelik tasarrufu teşvik ediyor. Otomatik katılıma dahil edilecek çalışanlar: Türk vatandaşı ya da mavi kart sahipleri, 45 yaşını doldurmamış, 4/a (SSK´ya bağlı) ve 4/c (Emekli Sandığı´na bağlı) maddelerine göre mevcut çalışanlar ve işe yeni başlayanlar. Prime esas kazancın ya da emeklilik keseneğine esas aylığın % 3´üne karşılık gelen tutar her ay katkı payı olarak ödenecek. Örneğin 2.029,5 TL alan asgari ücretli çalışanların ödeyeceği katkı payı tutarı aylık 60 TL olacak. Otomatik Katılım kapsamında % 25 Devlet Katkısı avantajının yanı sıra çalışanlara, sisteme girişte bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 TL tutarında ilave Devlet Katkısı sağlanacak. Cayma hakkını kullanmayan çalışanlara sağlanacak bu avantaj Kanun´da belirtilen Devlet Katkısı hak kazanma ve ödeme koşullarına tabi olacak. Ayrıca emeklilik hakkının kullanılması halinde, hesabında bulunan birikimi en az 10 yıl boyunca, yıllık gelir sigortası kapsamında düzenli gelir olarak almayı tercih eden çalışana birikiminin % 5´i karşılığında ek Devlet Katkısı ödemesi yapılacak. Bordro Entegrasyonu, Online Otomatik Katılım, Kurumsal İnternet Şube gibi kurumlara özel dijital çözümlerimizle, otomatik katılıma dahil olmak çok kolay.? dedi.
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Ata, teşviklerin 2019 yılında da Mesleki Eğitim Kursu Programı, İş Başı Eğitim Programı ve İlave İstihdam Teşviklerinin de devam ettiğini belirtti.
KOSGEB desteklemeleri hakkında bilgi veren KOBİ Uzmanı Uğur Şeker şunları ifade etti: "KOSGEB Destek Programları 10 başlık altında devam ediyor. Bunlar; İşletme Geliştirme Destek Programı, İşbirliği Geliştirme Destek Programı, Girişimciliği Geliştirme Destek Programı, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı, Gelişen İşletmeler Pazarı Destek Programı, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı, Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı, Stratejik Ürün Destek Programı başlığı altında KOBİ´lerin ekonomideki pazar payını artırmak için yapılan programlar."
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli