Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esnafın temsilcileri, kaçak ve korsanla etkin mücadele istedi

Esnafın temsilcileri, kaçak ve korsanla etkin mücadele istedi

Balıkesir esnaf teşkilatı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne çıkarma yaptı.

Balıkesir esnaf teşkilatı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne çıkarma yaptı.
Balıkesir Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kurulu üyeleri beraberindeki oda başkanları ile birlikte 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonucu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yücel Yılmaz´ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette esnaf teşkilatının en büyük sorunu olan kaçak ve korsan satış konusunda birlikte hareket etme kararı çıktı.
Balıkesir´de 85 oda ile 43 bin 500 esnafın temsilcileri olarak belediyeler ile uyum içinde çalışmak istediklerini belirten BESOB Başkanı Fehmi Erdem ?Yerel seçimleri Balıkesir´de gayet demokratik ve saygı çerçevesinde tamamladık. Halkın isteği doğrultusunda göreve geldiniz. Öncelikle size ve ekibinize hayırlı olsun. Biz küçük esnaflar olarak önümüze çıkan sorunları sevgi saygı çerçevesinde en güzel şekilde aşacağımıza inancımız tamdır. Balıkesir geniş bir coğrafyaya sahip bir ilimiz. Dursunbey´den Bandırma´ya, Bigadiç´ten Ayvalık´a farklı kültürel yapıya sahibiz. Hal böyle olunca esnaflarımızın sorunları da bölgelere göre değişiklik gösteriyor. Biz Büyükşehir Belediyemizden esnaflarımızın sorunlarını çözüm odaklı bir anlayış içinde çözmesi için Esnaf Daire Başkanlığı ya da Esnaf Masası kurulmasını bekliyoruz. Böylelikle kaçak ve korsan satışla daha sistemli ve etkin mücadele ile hem Balıkesir´e hem ülkemize kaliteli hizmet anlayışını yayacağımıza hemfikiriz. Korsan ve merdiven altı üretimin ekonomiye vurduğu darbeyi esnaf teşkilatları ve belediyelerin uyum içinde çalışması ile ortadan kalacağı ve halkımızın daha sağlıklı ve verimli ürünleri tüketeceğini biliyoruz? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, esnaf teşkilatının birlikteliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ?Ben esnafımız derdini bilen içinden gelen biriyim. Biz Balıkesir adına ne yapabiliriz derdindeyiz. Esnafımızın en küçük bir sorunu olduğunda önemle üzerine düşen ve çözüm odaklı bir çalışmayı önemsiyoruz. Biz esnafımıza adaleti sağladığımızda önüne çıkan engelleri birlikte aştığımızda Balıkesir halkı adına verimli işler yaptığını önceki dönemimizde gördük. Karesi Belediyesi´nde kurduğumuz sistem ile belediyenin yapması gerek işleri de takibe alarak en kısa sürede yapılması yönündeki çalışmamız en çok halkımızın beğenisini kazandı. Büyükşehir Belediyemizde de bu sistemi kurarak hem işlerin takibini sağlayacağız hem nerede bir aksama var onu bulup çözüme kavuşturacağız. Esnaf Daire Başkanlığı ya da Esnaf Masası bizim çalışma prensibimize göre de olumlu bir proje. Özellikle kaçak ve korsan satışların önüne geçilmesinde halkımız ve esnafımız adına ne yapılması gerekiyorsa biz elimizi taşın altına sokmaya hazırız.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli