Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esnafın temsilcilerinden kayıt dışı feryadı!

Esnafın temsilcilerinden kayıt dışı feryadı!

Balıkesir´de faaliyet gösteren Esnaf Odaları, yetkilileri tahammül sınırlarını aşan kayıt dışı ile mücadeleye davet etti.

Balıkesir´de faaliyet gösteren Esnaf Odaları, yetkilileri tahammül sınırlarını aşan kayıt dışı ile mücadeleye davet etti.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ve Merkez Oda Başkanları kayıt dışı çalışan seyyar satıcılar ile mücadele edeceklerinin sözünü 31 Mart yerel seçimlerinde veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve 20 İlçe başkanını göreve davet ettiler..
Kurban Bayramı öncesi çarşı içlerinde ve pazar yerlerinin çevresinde neredeyse her köşe başını tutan kayıt dışı satış yapanlar hakkında bugüne kadar verilen sözlerin tutulmadığını hatırlatan Erdem ?Artık bıçak kemiğe dayandı? dedi.
Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan en çok küçük esnafın etkilendiğini önemle hatırlatan BESOB Başkanı Erdem ?Esnafımız günümüzün ağır ekonomik şartlarında kirasını, vergisini, Bağ-Kur´unu yanında çalışanının SSK´sını ödemeye çalışırken diğer tarafta köşe başlarını tutan hiçbir kaydı olmayan simsarların göz ardı edilmesine daha fazla sessiz kalamayız. Ekonomik krizle boğuşan esnaflar son zamanlarda sayıları hızla artan korsan satıcılardan ?illallah´ ederek bağlı oldukları esnaf odalarına şikayet yağdırdı. Bu kaçak çalışanlar esnafımızın rızkına göz dikmişlerdir? diye konuştu.
31 Mart yerel seçimlerinde göreve geldikten sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve 20 ilçe Belediye Başkanı´nı makamlarında ziyaret ettiklerini ve kaçak kayıt dışı çalışanlarla mücadele sözü aldıklarını hatırlatan Başkan Erdem ?Makamlarında ziyaret ettiğimiz tüm belediye başkanları bize kayıt dışı ile mücadele edeceklerinin sözünü vermişlerdi. Ama gelinen noktada herhangi bir çalışmanın olmadığını gördük ve bu kayıt dışı satışlar tahammül sınırlarını aşmıştır. Biz merkez oda başkanlarımız olarak esnafımızın hakkına göz diken bu simsarlarla derhal mücadele edilmesini ve başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere 20 belediye başkanımızı göreve davet ediyoruz.? diye konuştu.
Balıkesir´de 43 bin kayıtlı esnafın seçimle göreve gelmiş 85 esnaf odasının temsilcisi olarak açıklama yapan Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bizler seçimle gelmiş esnaf temsilcileri olarak 43 bin esnafımızın sesiyiz. Onların rızkına göz diken karşısında bizi bulacaktır. Unutulmamalıdır ki kayıt dışı ile mücadele edilmediğinde en çok devletimizi zarara uğratmaktadır. Oda başkanlarımız olarak bu sorunun çözümü için yetkililerle her zaman diyalog kapımız açıktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli