Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Esra´dan sonra Kübra´ya da müebbet

Esra´dan sonra Kübra´ya da müebbet

Bandırma´da, bir günlük bebeği yastıkla boğarak öldürdükleri iddiasıyla...

Bandırma´da, bir günlük bebeği yastıkla boğarak öldürdükleri iddiasıyla Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanıp hüküm giyen Esra-Kübra Özcan ikiz kardeşleriyle ilgili olarak İzmir İstinaf Mahkemesi karar verdi. İstinaf Mahkemesi, çocuğun annesi olan Esra Özcan´a, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen müebbet hapis cezasını onarken, 14 yıl hapis cezası verilen Kübra Özcan´ı da müebbet cezasına çarptırdı. Ancak Özcan kardeşlerin avukatı, bu karara Yargıtay´a başvurarak itiraz etti. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi´nin kararından sonra Esra Özcan´ın tutukluluk durumu sürerken, Esra Özcan ise tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak, Yargıtay kararına kadar tahliye edilmişti.

Aslen Bigalı olup, Bandırma´daki bir yüksek okulda okuyan Esra Özcan´ın, Cengiz Bilgili´den hamile kaldıktan sonra çocuğunu, Bandırma Özel Hastanesi´nde dünyaya getirdiği, daha sonra bir günlük bebeğini, kardeşi Kübra Özcan´ın yardımıyla, bir çanta içinde, Bandırma mendireğinde denize attığı iddia edilmiş, ancak çocuğun cesedi, dalgıçların aramalarına karşın bulunamamıştı.

İstinaf Mahkemesi, itiraz ve temyiz gibi olağan kanun yolları arasında, Yargıtay aşamasından bir önceki mahkeme olarak biliniyor.

Haber : Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Esra sonra Kübra müebbet
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli