Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eti Maden´in şlamı Bandırma´yı bıktırdı

Eti Maden´in şlamı Bandırma´yı bıktırdı

Müdürlüğünü Recep Şekerci´nin yaptığı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nden kamyonlarla taşınan şlam atıkları yollara dökülüyor ve trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

Müdürlüğünü Recep Şekerci´nin yaptığı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nden kamyonlarla taşınan şlam atıkları yollara dökülüyor ve trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Üstü açık kamyonlarla, sanayi bölgesindeki ışıklı kavşaktan dönüş yapılarak Levent Mahallesi´ne, Bandırma´nın eski İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin yanındaki yoldan götürülen şlamlar, bu yollara da dökülmesi nedeniyle bölgede bozulan yollar kullanılamaz duruma geldi.
Kamyonların üstünden, trafiğin en yoğun olduğu Bandırma-Balıkesir asfaltına dökülen şlamlar nedeniyle bölgede sık sık trafik kazası riski yaşandığı gibi trafiğin akışı da azalıyor. Şlam taşıyan kamyonların şoförlerinin, kendilerini uyaran diğer sürücülere ve vatandaşlara, ?Sana ne? Sen, kendi işine bak!? gibi umursamaz yanıtlar verdikleri de gözleniyor.
Vatandaşlar, bu büyük duyarsızlığa adeta isyan ederek, ?Fabrika müdürü, AKP´nin son yerel seçimdeki Bandırma Belediye Başkan adayı olup kaybeden Recep Şekerci, sık sık, fabrikada üretimi artırdığını, çok çalıştığını söylüyor. Bu palavraları bıraksın da, önce şu şlamına bir çare bulsun. Şlamlarının döküldüğü Levent Mahallesi, yıllardır çevre kirliliğinden usandı. Şlamın döküldüğü yollarda her an ölümlü bir trafik kazası yaşanabilir. Biraz da bu şlamına kafa yorsa iyi olur? diyorlar.
Bu arada, Bandırma trafik ekiplerinin, şlamlarını yollara döke döke giden Eti Maden´e ait bu araçlara ceza yazıp yazmadığı merak ediliyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false