Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eti Maden´in Varlık Fonu´na devrine tepkiler var

Eti Maden´in Varlık Fonu´na devrine tepkiler var

Kamu-Sen´e bağlı Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Bandırma Petrol-İş Sendikası Şube binasında Eti Maden´in Varlık Fonu´na devri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kamu-Sen´e bağlı Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Bandırma Petrol-İş Sendikası Şube binasında Eti Maden´in Varlık Fonu´na devri ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Özer ?Bizler bugün Bandırma Bor İşletmelerimizdeki arkadaşlarımızı Varlık Fonu konusunda bilgilendirmek için ziyaret ettik. Arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Arkadaşlarımızdan kurumlarımızın özelleşmemesi için destek istedik´´ diyerek başladığı açıklamasında şunları söyledi: ?Dünyanın her tarafında böyle fonlar borç vermek için kullanılır. Bu fonlar nerede bulunur? Norveç gibi Dünya´nın en zengin ülkesinde bulunur. Bu fonlar nerede bulunur? Japonya gibi bir sanayi devi kullanmaktadır. Bu fonlardan petrol gelirleri olan Arap ülkeleri, yine madencilik geliri olan Çin bu fonlardan faydalanıyor. Bu fonlar Dünya´nın her tarafında borç vermek için kullanılır. İlerde devletimiz bir sıkıntıya düştüğünde bir kıtlıkta bir savaşta vatandaşlarımızı hayat standardı olumsuz etkilendiğinde bu fonlardan faydalanılır. Biz bu fonlara karşıyız. Bu fonlar bizim gibi emeği ile geçinen, emekçi memurlara ve emekli işçilere bir fayda getirmeyecektir. Bu fonlar biz çalışanlara zarar vermektedir. Biz kesinlikle Eti Maden İşletmesinin ve dolayısıyla Bandırma Bor İşletmesi´nin Türkiye Varlık Fonu kapsamına alınmasını gerek ülke açısından, gerekse çalışanlar açısından hayırlı bir işlem olarak görmüyoruz buna şiddetle karşıyız. Bu nedenle kurumumuzun özelleşmemesi adına, Türkiye Varlık Fonu kapsamından çıkarılması adına gerekli her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu kurumlar Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bir yerlerden borç almadan bu ülkenin vatandaşlarının ödemiş olduğu vergilerle kurulmuş kurumlardır. Kurumlarımız bu kadar olumsuz şartlardan siyasiler bu kadar müdahil olduğu bir dönemde bile kar eden kurumlardır. Kurumlarımızın üzerinden ellerini çeksinler. Eti Maden İşletmelerinin halen yaklaşık 800 milyon dolar civarında üretim yapması ve bunun % 98´ini ihraç etmesi. Yılda yaklaşık olarak 350 milyon lira civarında hazineye temettü ödemesi bu kurumların iyi çalıştığı gösteriyor. Bu kurumların bundan sonra da bu şekilde çalışmasını istiyoruz.´´ diye konuştu.
Bandırma Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Kayan ise ?Türkiye´nin beyazını istiyorlar. Türkiye´nin beyazı, tavuk eti değil borları istiyorlar. Bu halk karşı çıktı vermedi? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli