Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eti Maden’in yükü taşeronun omuzlarında Genel Müdürlük bünyesinde 3 bin 146 taşeron işçi var

Eti Maden’in yükü taşeronun omuzlarında  Genel Müdürlük bünyesinde 3 bin 146 taşeron işçi var

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ndeki taşeron firma çalışanlarının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ndeki taşeron firma çalışanlarının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Fatih Dönmez Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde hizmet alımı sözleşmesi kapsamında 3 bin 146 kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Bakan Dönmez, hizmet alımı yoluyla yapılan işler için bu yılın ilk 9 ayında 37 milyon TL ödeme yapıldığını bildirdi. 
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi: 
“Eti Maden İşletmeciliği Genel Müdürlüğü ve bağlı şirketlerinde hizmet alım sözleşmesi kapsamında istihdam edilen yüklenici işçi var mıdır? Tüm işçilerin kurum kadrosuna alınması düşünülmekte midir? Eti Maden İşletmeciliği Genel Müdürlüğü ve bağlı şirket çalışanları arasında taşeron firmada çalışan kişi sayısı kaçtır? 2020 yılı ve 2021 yılının ilk 9 aylık sürecinde yüklenici işçiler ile alınan hizmetlere yapılan ödeme ne kadardır?”
CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Dönmez, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde temizlik, şoför, güvenlik gibi yardımcı işlerde veya bakım onarım, sağlık, itfaiye hizmetleri gibi işletmenin ve işin gereği teknik uzmanlık gerektiren işlerde hizmet alımı sözleşmesi kapsamında işçi istihdam edilmektedir” açıklamasında bulundu.
Personel istihdamına ilişkin uygulamaların, 14.10.2021 tarihli ve 4620 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirten Bakan Dönmez, “2021 yılı Ekim ayı sonu itibariyle hizmet alımı sözleşmesi kapsamında 3.146 kişi istihdam edilmektedir” dedi.
Bakan Dönmez, “Hizmet alımı yoluyla yapılan işler için 2020 yılında 350.291.829 TL, 2021 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla ise 387.185.553 TL ödeme yapılmıştır” diye konuştu.
Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise kamudaki tüm işçilerin daimi kadroya alınacağı açıklanmasına rağmen halen çok sayıda kamu kurumunda taşeron işçilerin var olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar arasında Enerji Bakanlığına bağlı kurum olan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü de ilk sırada yer alıyor” dedi. 
Gürer, tüm kurumlarındaki taşeron firma çalışanlarının daimi kadroya alınması gerektiğini belirtti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli