Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ETO Başkanı Özlem sarı:

ETO Başkanı Özlem sarı:

?2018 yılında hâlâ kadın özgürlüğünü ister durumda olmamız şaşırtıcı?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ?İnsani Değerler Topluluğu?, ?Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği? konulu bir panel düzenledi.
Üniversitenin konferans salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, Balıkesir´de bu yıl içinde kurulup kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı ile mücadeleyi amaçlayan ?Sil Baştan? Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan, Başkan Yardımcısı Bingül Ögel, derneğin kurucu üyesi, psikolog Rüya Çankaya ve sosyolog Uğur Çoban katıldı.
Panelde düşüncelerini açıklayan Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, Türkiye´nin ataerkil bir yapısı olduğuna dikkati çekerek, ?Bu yapı içinde kadınlar, sürekli olarak özgürlüklerini talep etmek zorunda kalıyorlar? dedi.
Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin 1926 yılında bir yasayla kabul edildiğini, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk´ün ise 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıdığını anımsatan Sarı, şunları aktardı: 

?Bugün hem çalışıyorum, hem evimin işlerini yapıyorum, hem de çocuklarımı en iyi şekilde büyüttüm. Atatürk´ün hayâl ettiği Türk kadını olduğuma inanıyorum. Hiçbir kadının aciz olduğunu düşünmüyorum. Yeter ki fırsat bulsun. Ancak kadınlarımızın fırsat verilmemesinden yakınmak yerine kendilerinin fırsat yaratması gerektiğine inanıyorum. 2018 yılında bile bugün hâlâ kadınların istekleri ve özgürlüklerini konuşmak zorunda kalmamız şaşırtıcı.?
Bugün bulunduğu konuma kolay gelmediğini örneklerle anlatan Sarı, öğrencilere şöyle seslendi:
?Herkes bir çalıştıysa ben, kadın olarak 10 çalıştım. Kadınların, başarıya ulaşmak için erkeklerden çok daha fazla çalışmaları gerektiği bir gerçek. Başarıya ulaşan kadının da bu başarısının görülmesini istemesi çok doğal. Kadınlarımıza sesleniyorum. Çok çalışın, başarıyı yakalayın ve hakkınızı isteyin.?
Sarı, konuşmasını, ?Bin kere dünyaya gelsem, bin defasında da kadın olmak isterim? diye tamamladı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkanı Özlem sarı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli