Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ETO Başkanı Özlem Sarı: ?Turizm sezonuna birçok bilinmezle giriyoruz?

ETO Başkanı Özlem Sarı: ?Turizm sezonuna birçok bilinmezle giriyoruz?

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, gündemle ilgili konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, gündemle ilgili konular hakkında düşüncelerini açıkladı.
PANDEMİ KONUSUNDA DEVLETİN STRATEJİSİ YOK
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizde de ölümlere yol açan pandemi konusunda devletin çok ciddi stratejik planları olmadığını öne süren Sarı, ?Tamam. Bu salgın birçok bilinmezi taşıyor ama Çin´de ortaya çıktığı andan başlayarak daha iyi bir strateji izleyebilir, kendimiz için bir senaryo oluşturabilirdik. Bunu yaptığımızı düşünmüyorum. Erdek´te ise bu sürecin şu ana kadar iyi yürütüldüğünü görüyorum. Erdek kökenli sanıyorum 5 hasta olmuştur ve bunlar da virüsü Bandırma Devlet Hastanesi´nden kapmıştır? dedi.
Sarı, pandemi sürecinin Odalarını üyesi olan birçok esnafı da olumsuz etkilediğine işaret etti.
TURİZMDE SIKINTI VAR
Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Turizm Kurulu Başkanlığını da yürüten Sarı, ülkemiz ve Erdek´te içine girmek üzere olduğumuz turizm sezonuyla ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:
?Turizm sezonuyla ilgili olarak alınacak önlemler konusunda da çok geç kalındığını düşünüyorum. İlgili bakanlıklar, turizmcilerin, pandemi konusunda almaları gereken önlemleri genelgelerle hâlâ açıklamadılar. Örneğin bu konuda geçtiğimiz yıllardan farklı olarak sektörde çalışanlar için çok daha farklı hijyen eğitim seminerleri, uygulamalı olarak düzenlenmeliydi. Yeni turizm sezonu için yol haritası çizilmeliydi. Hiçbiri yapılmadı. Pandemi ortamında sezona çok hazırlıksız giriyoruz.? 

MOR SOĞANDA HASATA GİDİYORUZ
Kapıdağ´ın ?Mor soğan?ında bu yıl daha yüksek verim beklediklerini vurgularken, hasadın haziranda yapılacağını belirten Sarı, şunları söyledi:
?Öncelikle şunu belirteyim ki, bu pandemi süreci tarımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Artık ithalat yerine kendi kendimize yetecek tarım ürünleri üretmek zorundayız. Tarım, büyük emek isteyen bir sektör. Bu yıl, Ballıpınar mahallemizde yine bol miktarda mor soğan ekildi. Ayrıca Doğanlar ve Ormanlı mahallelerinde de Ballıpınar kadar çok olmasa bile soğan ekimi gerçekleşti. Geçen yıl 2-3 bin ton ürün almıştık. Bu yıl yaklaşık 3 bin 500 ton ürün bekliyoruz.?
AROMATİK BİTKİLER KONUSU
Kapıdağ´da bulunan aromatik bitkiler konusunu da çok önemsediklerini belirten ETO Başkanı Özlem Sarı, ?Burada adaçayı, ıhlamur, papatya, lavanta gibi bitkiler çok önemli. Bunların değerlendirilmesi için bir kooperatif kurulabilir. Bu arada yerel belediyelerin, olanakları ölçüsünde organik ürünleri kendileri üretip, kendi pazarlarını kurmaları çok yararlı olacaktır? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false