Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ETO Başkanı Özlem Sarı, Ülke TV´de konuştu

ETO Başkanı Özlem Sarı, Ülke TV´de konuştu

"Silahlanmayalım; sebzelenelim meyvelenelim yeter

11 Aralık akşamı Ülke TV´de Derya Efe´nin hazırlayıp sunduğu programda Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Özlem Sarı, TİGEM Genel Müdürü Işıkgece´nin yanı sıra Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan ve Silivri Kadın Girişimciler Derneği Üyesi Aysun Subaşı yer aldı.
Ülke TV´deki tarım konulu "Memleket Meseleleri" adlı programda ETO Başkanı Özlem Sarı, Erdek ve Kapıdağ bölgesindeki yöresel ürünleri tanıtarak, coğrafi işaret alan mor soğanın üreticiden tüketiciye ulaşmasının hikayesini anlattı.

/resimler/2019-12/13/1115503232516.jpg
Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Sarı, şu ifadelere yer verdi: "1999-2013 yılları arası Erdek Ticaret Odası başkan yardımcılığı yaptım. Daha sonra 2014 yılında başkan seçildim. Ticaret Odası´nda çalıştığım uzun yıllar boyunca kooperatifçiliği uzun uzun inceleme fırsatım oldu. 15 yıl boyunca bölgemizdeki tüm tarım ürünlerini tanıdım. Erdek ve Kapıdağ´da bulunan kadınlarımızı iş hayatına kazandırmak amaçlı kooperatif kurma kararı aldım. Oda başkanlığı da yaptığım için Kapıdağ soğanımıza coğrafi işaret alarak, Bereketli Eller Kooperatifi´mizi kurduk ve köylünün ürününü pazarlayarak, satılmasına yardımcı olduk.

Böylece köylü de elindeki ürünü nasıl satacağım derdinden kurtulmuş oldu. Kadınlarımız soğan ekiyor, topluyor, filesini örüyor paketliyor bizler satışını yapıyoruz. Kadınlarımız hem ticaret yapıyor, hem de emeğinin karşılığını alıyor. Bizim bu ürünümüz birer altın niteliğinde. Kırmızı soğan dünyada sadece üç yerde var. Toplanıp paketlenip araçlara yüklenmesine kadar tüm aşamalarında işin içindeyim. Köylümün malını sattığındaki o sevinci en iyi bilenlerden birisiyim. Kooperatifleşme aynı ürünü yetiştiren kişilerin beraber katma değerli toplu satışları zarar etmeden tüketiciye ulaştırma anlamında büyük önem taşıyor. Kooperatiflerin sosyal odaklı, kar amacı gütmeyen kuruluşlar olması lazım. Bizde böylemi diye bakıp biraz düşünmemiz lazım. Aslında kooperatifçilik Türkiye´nin geleceğidir, açık ve net sanayi kadar önemlidir. Yani ben diyorum ki; Silahlanmaya gerek yok meyvelensek sebzelensek yeter."
Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli