Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ETO Başkanı Sarı: ?Mor soğan için kooperatif kurmaya çalışıyoruz?

ETO Başkanı Sarı: ?Mor soğan için kooperatif kurmaya çalışıyoruz?

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, başlattıkları girişimler sonunda ilçeye bağlı Ballıpınar Mahallesi´nde ?mor soğan?(balık soğanı) ve Saraylar Mermeri´ne ?coğrafi işaret? alma konusunda son aşamaya geldiklerini açıkladı.

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, başlattıkları girişimler sonunda ilçeye bağlı Ballıpınar Mahallesi´nde ?mor soğan?(balık soğanı) ve Saraylar Mermeri´ne ?coğrafi işaret? alma konusunda son aşamaya geldiklerini açıkladı. Her iki ?coğrafi işaret?in de askı süresinin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Aslında yalnız Erdek değil, tüm Balıkesir ili marka değerleriyle ortaya çıkmalı. Bugün, Bandırmanın kendine özgü bir markası var mı? İstanbul´dan, İDO´ya ait araçlarla gelen yolcuların, Bandırma´da bir süre kalmalarını gerektirecek bir değer var mı? Balıkesir´in 22 ilçesinin, kendilerine özgü marka ürünleri olması gerekiyor ama yok! İşte Bandırma! Vatandaşları, turistik yöreleri ulaştıran ana hat üzerinde bulunuyor. Yani, turizm yapıyor ama farkında değil. Bandırma ve yöresi, beyaz et üretim sektörünün merkezi durumunda. Bandırma ve Erdek´te, kanatlı ve tavuk üzerine bir satış yeri, lokanta var mı? Bandırma ve Erdek, sadece balığa odaklı. İstanbul´da, Erdek ile ilgili tek marka ürün göremezsiniz.?
Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Kapıdağ yöresinde ?mor soğan? üretimi yapan kırsal mahalleler için bir kooperatif kurmayı plânladıklarını belirtirken, ?Ayrıca, Kapıdağ´daki kestane, çam fıstığı e kiraz da ?coğrafi işaret´ almalıdır? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı