Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

ETO Başkanı Sarı´dan değerlendirme

ETO Başkanı Sarı´dan değerlendirme

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı: ?Turizm Koordinasyon Toplantısı amaçsız, hedefsiz, yararsız ve boş bir toplantıydı?

Bandırma´da, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın başkanlığında gerçekleştirilen ?Turizm Koordinasyon Toplantısı?nı değerlendiren Erdek Ticaret Odası(ETO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, ?Amaçsız, hedefsiz, yararsız, boş bir toplantıydı? dedi.

Mastır planı yapılmadan stratejik plan yapılamayacağına, bir yol haritası çizilemeyeceğine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

?Turizm gibi çok önemli bir toplantıdan önceki dönemde mutlaka o turistik yörelerle ilgili mastır planları hazırlanmalı. Yani o bölgelere giderek öncelikli sorunlar belirlenmeli. Örneğin Erdek gibi çok önemli bir turizm bölgesine önceden mutlaka gelip araştırmalar ve mastır planı yapılmalıydı. Yine Bandırma´nın öncelikli sorunları belirlenmeliydi. Yapılmadı. Acaba Bandırma´nın öncelikli sorunu kavşak düzenlemeleri ve dal-çıklar mı, yoksa merkezde çözüm bekleyen bazı sorunlar mı? Toplantıya katılıp konuşan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, ilimizin turizm sektörü konusunda hiçbir ciddi bilgi ve veriye sahip olmadığını bir kez daha gösterdi. Ne ilimizdeki yatak sayısından haberi var, ne de pansiyon durumumuz hakkında bir çalışması. Müdür Çaltı, Erdek Zeytinliada ile ilgili olarak Erdek Belediyesi ile ilgili Bakanlık arasındaki yazışmalar konusunda çok bilgisiz olduğunu gösterdi. Erdek Belediyesi´nin, Zeytinliada´yı Bakanlığa vermemek istediğini öne sürdü. Oysa durum tam tersi. Belediye, kamulaştırma parası ve harcamalarını alarak adayı vermek istiyor, Bakanlık yanaşmıyor. Toplantıda Çaltı´ya bunu da hatırlattım. Büyükşehir, Balıkesir´deki 50 peynir çeşidiyle ilgili bir kitap bastırdı. Bugüne kadar bu peynirlerin nereden alınabileceği konusunda bir açıklama yapıldı mı? Bu ortam ve koşullarda gerçekleşen bir toplantıdan yararlı sonuç beklenebilir mi??

Sarı, toplantı akşamı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın masasına özellikle yakın oturarak, bu düşüncelerini orada da kendisine anlattığını sözlerine ekledi.

                        ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Başkanı Sarı değerlendirme
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı