Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ETO Başkanı Gün: “Erdek’e ara eleman yetiştirecek bir okul kazandırmak istiyoruz”

ETO Başkanı Gün: “Erdek’e ara eleman yetiştirecek bir okul kazandırmak istiyoruz”

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Turan Gün, önümüzdeki dönemlerde Erdek için çeşitli projeleri yaşama sokmak istediklerini belirtti.

Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Turan Gün, önümüzdeki dönemlerde Erdek için çeşitli projeleri yaşama sokmak istediklerini belirtti.
Bu projeler arasında, Erdek’e, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) desteğiyle çeşitli sektörlere “ara eleman” yetiştirecek bir meslek okulu kazandırmayı planladıklarını açıklayan Gün, “Yalnız Erdek’in değil, ülkemizin ara eleman ihtiyacı var. Örneğin ben inşaat sektöründe bulunuyorum ve bu sektörde büyük bir ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Diğer sektörlerde de durum farklı değil” dedi.
Oda başkanlığını iki yıl sürdürdükten sonra görevini yine iki yıllığına Hüseyin Uz’a bırakacağını açıklayan Gün, Kyzikos ören yerinin, Erdek turizmi için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Kısa bir süre önce Kyzikos kazı ekibi başkanı Ahmet Tercanlıoğlu hocamız, bize Kyzikos’u ve bölgedeki mağaraları gezdirdi. Hepimiz hayran kaldık. Hocamız, Kyzikos’un, ‘dünyanın sekizinci harikası’ olduğunu ve buradaki kazıları 12 ay sürdüreceklerini belirtti. Kyzikos ören yerindeki kazılar tamamlandığında, Hadrianus Tapınağı gün yüzüne çıktığında, Erdek’in geleceğinin çok parlak olacağına inanıyorum. Tabii ki, Zeytinliada ören yeri de Erdek’in turizmine büyük katkı sağlayacak bir değerdir.”
Geçtiğimiz turizm sezonunun Erdek adına çok verimli geçtiğine işaret eden Gün, “Erdek, sezonu belediyemiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle çok iyi şekilde geçirdi. Erdek’in sokak ve caddelerine 1400 kamyon asfalt döküldü” diye konuştu.
Erdek’in geleceğinin parlak olacağına inandığını vurgulayan Gün, siyasette yer alıp almayacağı şeklindeki bir soruyu, “Siyaset için bir hırsım yok. Ancak siyasette yer alıp almayacağımı ortam ve koşullar belirleyecek” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı