Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ETO Turizm Master Planı tanıttı

ETO Turizm Master Planı tanıttı

Erdek Ticaret Odası Erdek Turizm Master Planı Projesi için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Erdek Ticaret Odası "Erdek Turizm Master Planı" Projesi için bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Erdek Ticaret Odası Başkanlığına ait Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından kabul edilen "Erdek Turizm Master Planı" Projesi hakkında ilçemiz bürokratları, turizm işletmecileri ile basın mensupları bilgilendirildi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından onaylanan "Erdek Turizm Master Planı" Projesiyle, bölgesel  turizm potansiyelinin harekete geçirilmesinin hedeflendiği açıklandı.
Toplantıda katılımcılara bilgi veren Erdek Ticaret Odası Yönetim Kurulu 2. Başkanı Özlem Sarı, Balıkesir ili dahilin de toplam 19 ilçede faaliyet gösteren ticaret odaları içinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunulan projelerden en çok Erdek Ticaret Odasının sunduğu projelerin kabul gördüğünü anlatarak başladığı konuşmasında, kısa adı GMKA olan Ajansın Balıkesir ve Çanakkale gibi iki il sınırları içinde hizmet etmek isteyen kurumların elinden tutacak önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çekti.
Bizim gibi kurumları yönetenlerin hayalinde üyelerimizin işini geliştirme arzusu yatar, hayalleri vardır, idealleri vardır, hedefleri vardır şeklinde konuşan Sarı, işte bu aşamada, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanında yaşanan yapısal dönüşümün ve sürdürülebilir kalkınmanın en önemli kurumları arasında yer alacak olan "kalkınma ajansları" akıllı proje üreten meslek odalarının, kamu kurumların ve müteşebbislerin yanında yerini aldığını görmekten çok mutluyuz dedi.
Kalkınma Ajansının sadece özel sektör müteşebbislerine hizmet verdiği gibi, kamu ve meslek odalarına da destekleri olduğunu bildiren ETO Yönetim Kurulu 2. Başkanı Özlem Sarı, "Ben temsil ettiğim kurum itibarı ile GMKA`nın Erdek Ticaret Odasının kabul ettiği "Erdek Turizm Master Planı" Projesine sağlayacağı faydalar üzerinde durmak istiyorum." dedi.
Erdek Ticaret Odası 2. Başkanı Özlem Sarı`nın, "Erdek Turizm Master Planı" Projesinin tanıtımını yaptığı bilgilendirme toplantısındaki konuşmasından önemli satır başları:
"Bugün Burada Erdek Ticaret Odası olarak 2 büyük başarıya daha imza atmış olmanın sevincini paylaşıyoruz. 
Odamızın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`ne yapmış olduğu Akreditasyon Sistemi başvurusunun kabul olduğunu ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı`ndan 3. projemizin de hibe desteği almaya hak kazandığını gururla belirtmek isteriz.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı Kapsamında 41.550TL hibe desteği almaya hak kazandığımız "Erdek Turizm Master Planı" projemizdir.
Bu projemiz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Ortak yürütmeye hak kazandığımız 3. cü ve başvuru değerlendirmelerinde Balıkesir-Çanakkale Bölgesinde en yüksek puanı alan proje olma özelliğini taşımaktadır.
Şimdi 30 Ekim 2012 tarihinde sözleşmesini imzaladığımız 3.cü projemiz olan "Erdek Turizm Master Planı" adlı projemizin amacı, Erdek`in turizm sektöründe rekabet gücünü arttırarak bölge kalkınmasında turizm sektörünü öncelikli sektör haline getirmeyi öngörmektedir. Bu amaçla proje kapsamında ilçe turizmini geliştirmeye yönelik 3 ay sürecek bir araştırma çalışması gerçekleştirilecektir.
Resmi kayıtlara göre Erdek, Ocaklar, Tatlısu, Avşa ve Marmara Adaları dahil toplam 27 adet Otel 1248 oda 3001 yatak, 15 Motel 258 Oda 1170 yatak, 23 adet Pansiyon, 8 adet Camping, 10 adet Resmi Camping bulunmaktadır.
Bu çalışmada Erdek ilçesinin 2023 turizm vizyonu, stratejik hedefleri ve bu vizyon ile stratejilere ulaşılmasını sağlayacak somut önerilere yer verilecektir. 
Bu çalışma ile Erdek ilçesi turizm sektöründe yatırım ortamının iyileşmesi ve sektörel gelişmenin planlı bir şekilde hız kazanması beklenmektedir. 
Turizm sektörünü Erdek`in öncelikli sektörü konumuna getirerek ve 12 aya yayılmasını sağlayarak orta ve uzun dönemde bölgeye gelen yerli ve özellikle yabancı turist sayısında artış sağlanması hedeflenmektedir.
Turist sayısının artışıyla birlikte bölgede hizmet sektöründe oluşacak arz sayesinde bölgedeki turizm işletme sayısında da artış yaşanması öngörülmektedir. Bu sayede bölgedeki istihdam düzeyinde artış yaşanacak olup bölgenin turizm sektöründen elde ettiği gelir ve turizm sektörünün ilçe ekonomisi içerisinde payı artacaktır. Erdek Ticaret Odası olarak, üyelerimize ve halkımıza en iyi hizmeti sunmayı hedef olarak belirledik. Bu yolda 2 büyük adım daha attık hayırlı olması dileğiyle."
Bilgilendirme toplantısında, Erdek Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İsmail Tüfek Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı başkanı Atilla Özsaraç, ilçemiz turizm işletmecileri, Erdek Ticaret Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile yerel basın mensupları hazır bulundu.
Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli