Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ETO´nun yeni binasını TOBB yapacak

ETO´nun yeni binasını TOBB yapacak

Erdek Ticaret Odası(ETO) için yeni bir bina yapılması amacıyla düğmeye basıldı. Başkanlığını Mimar F. Özlem Sarı´nın yaptığı Oda tarafından belediye başkanlığına arsa isteminde bulunuldu.

Erdek Ticaret Odası(ETO) için yeni bir bina yapılması amacıyla düğmeye basıldı.
Başkanlığını Mimar F. Özlem Sarı´nın yaptığı Oda tarafından belediye başkanlığına arsa isteminde bulunuldu.
Oda yönetiminin bu konudaki talebi, Erdek Belediye Meclisi´nin geçtiğimiz günlerde yapılan şubat dönemi toplantısında görüşüldü. Odanın talebinde, Erdek Ticaret Odası hizmet binamızın, günün koşullarına uygun hizmet vermeye yetersiz kalması nedeniyle yeni bir hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başladıkları belirtilerek şöyle denildi:
?Bilindiği gibi Odamız, Anayasa´nın 135. maddesinde belirtilen ?Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları´ kapsamında bulunmaktadır.

5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 75. maddesinde, ?Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Cumhurbaşkanlığınca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7.6.2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirilebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir. Kendilerine ait taşınmazları, asli görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli olarak mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlara devredebilir veya süresi 25 yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmazlar aynı kuruluşlara da verilebilir. Bu taşınmazların tahsis amacı dışında kullanılması durumunda tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Belediyenizce uygun görülecek bir arsanın odamıza kat karşılığı, bina yapılmak üzere tahsisinin yapılabilmesi için gereğini saygılarımla arz ederim.?
ETO´nun konuyla ilgili arsa isteği Erdek Belediye Meclisi´nin şubat ayı toplantısına geldi. Odanın, 4 katlı yeni bir bina yapımı için belediyeden kat karşılığında arsa istemi, konuyu incelemesi için ?İnceleme Araştırma? ve ?İmar? komisyonlarına gönderildi.
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek Ticaret Odası´nın yeni hizmet binasının, başkanlığını M. Rıfat Hisarcıklıoğlu´nun yürüttüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapacağı bildirildi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: yeni binasını TOBB yapacak
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli