Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Evleri yanan ailelere belediye kucak açtı

Evleri yanan ailelere belediye kucak açtı

Ayvalık'ın merkez Hamdibey Mahallesi Telemenler mevkiinde gece saat 00.00 sıralarında çıkan yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, yangında barakaların kenarında yaşayan bir sokak köpeğine ait 6 yavru alevlerin arasında kalarak telef oldu.

Ayvalık’ın merkez Hamdibey Mahallesi Telemenler mevkiinde gece saat 00.00 sıralarında çıkan yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, yangında barakaların kenarında yaşayan bir sokak köpeğine ait 6 yavru alevlerin arasında kalarak telef oldu.
Mahmut ve Rabia Orakçı ailesinin yaşadığı barakada başlayan yangın, barakanın hemen yanındaki Aykan ve Birgül Orakçı’nın yaşadığı barakaya da sıçradı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ayvalık Grup Amirliği’ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, her iki baraka da küle döndü.
Yangında barakaları yanan 8 kişilik aileye Ayvalık Belediyesi sahip çıkarak, mağdurları eksi 5 dereceyi bulan soğuk havada belediye bünyesindeki Boğaziçi Otel’e götürerek himayesine aldı.
Mahalleliye korku dolu anlar yaşatan yangın sonrasında anne Birgül Orakçı, derme çatma barakalarda çoluk çocuk toplam 8 kişi birbirlerine sarılarak uyumak zorunda kaldıklarını anlatarak, “Oğlum, gelinim ve çocuklarının yaşadığı barakayı aydınlatan bir tabak içindeki mum üzerinde bulunduğu sehpadan düşmüş ve üstlerine örtündükleri yorganı tutuşturmuş. Ailenin en küçük üyesi 2 yaşındaki torunum gece su içmek için uyandığında alevleri görüp çığlık atmış. Çığlığı duyan oğlum ve gelinim de hemen uyanmış. Eğer minik çocuğun çığlığını duymasaydık oğlum, gelinim ve iki torunum yanarak öleceklerdi. Daha sonra yükselen alevler hemen yanında eşim ve diğer çocuklarımla yattığımız bizim barakaya da sıçradı. Canımızı zor kurtardık.” dedi.
Belediye yetkililerinin gecenin bir yarısı otele getirdikleri ve şimdilik kendilerine burada barınma imkanı sağlandığını belirten aileler, yetkililerden insanca yaşayacak koşullarda sıcak bir yuvada yaşayabilmeleri için kendilerine yardım eli uzatmalarını istedi..



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli