Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Faciadan dönüldü

Faciadan dönüldü

Freni patlayan öğrenci servisi okul kapısına çarparak durdu

Bandırma İlçesinde meydana gelen kazada, Paşakonak Mahallesi´nde bulunan Hasan Atlı Ortaokulu öğrencilerini taşıyan aracın freni boşaldı. Kazada 3 öğrenci hafif şekilde yaralandı.
Okulda ders sonrası devam eden kurslara katılan öğrencileri okula almak için giden servis aracı park halinde bulunduğu sırada freni boşaldı. Araçta bulunan 3 öğrenci hafif şekilde yaralanırken, öğrenciler kontrol amaçlı Bandırma Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre kaza şöyle meydana geldi: ?Okul bitiş saatinin ardından kurs gören öğrencileri almak üzere Hasan Atlı Ortaokulu´na giden 10 S 10416 plakalı aracı 1050 sokakta rampada park eden şoför İlker Y., araçtan inerek öğrencilerin araca binmesini bekledi. 3 öğrencinin araca bindiği sırada aracın freni boşalarak hızla bayır aşağı ilerlemeye başladı. 1050 sokak üzerinden yaklaşık 100 metre boyunca ilerleyen araç, ilk olarak kaldırımda bulunan trafik levhalarına çarptı. Ardından okul bahçesinin tel çitlerini de geçen servis minibüsü, son olarak okulun demir bahçe kapısına çarparak durabildi. Kazanın ardından olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri yaralanan 3 öğrenciyi hastaneye götürdü. Mahallede büyük panik yaratan kazayı görenler eğer servis aracının okulun demir bahçe kapısına takılıp durmaması halinde yaklaşık 300 metre yokuş olan 1050 sokağın devamından daha da hızlanarak Atatürk Parkı´na kadar gideceğini ve olası bir facianın meydana gelebileceği yorumunda bulundular.
Servis şoförü İlker Y. gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haber: Erdem Özcan-Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: Faciadan dönüldü
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false