Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Faruk Kula: Vergisini düzenli ödeyenin, hakları korunmalı

Faruk Kula: Vergisini düzenli ödeyenin, hakları korunmalı

Maliye Bakanlığı´nın bir süredir üzerinde çalıştığı pakete göre, vergisini düzenli ödeyenlere indirim uygulanması planlanıyor.

Yapılan yeni çalışma ile mükellef haklarını güçlendirmek, vergi denetiminde iyileştirmeler yapmak, yeni yapılandırmaların önüne geçmek ve vergisini düzenli ödeyenlere de bonus yani indirim vermeyi planlıyor.
Hükümetin düzenli vergisini ödeyene dönük planladığı indirim çalışmasını yerinde bulduklarını ifade eden Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, devletin her zaman mükellefi ile barışık olması gerektiğini söyledi. Varlık barışı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Borsa Başkanı Faruk Kula, ?Ülke 2 yılda bir aflara maruz kalıyor. Her türlü sigorta affı, vergi affı. Ben devletin vatandaşı ile kavgalı olmasını arzu etmiyorum. Mutlaka devlet vatandaşı, mükellefi ile barışık olmalı. Ama öbür tarafta düzenli olarak ödemesini yapan insanlar var. Bunlarla ilgili indirim yapılmalı. Öbür türlü bu olmazsa insanları ödemeye teşvik edilmiş olunuyor. Sigortada böyle bir indirim söz konusu. Şimdide vergiye düzenli ödeyenlere böyle indirim yapılaması iş dünyasını açısından olumlu ve sevindirici bir şey. Devlet zamanında vergisini ödemeyen mükellefiyle de barışık olmalı ama düzenli ödeyeninde haklarını korumalı.? dedi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false