Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Fasulyeleri cadde ve sokaklar da kurutuyorlar

Fasulyeleri cadde ve sokaklar da kurutuyorlar

Manyas ilçesinde yemeklik ve tohumluk fasulyeler cadde ve sokaklara sererek kurutuluyor.

Manyas ilçesinde yemeklik ve tohumluk fasulyeler cadde ve sokaklara sererek kurutuluyor. 
Sonbahar da güneşli havaları fırsat bilen çiftçiler hasat ettikleri yemeklik ve tohumluk fasulyeleri mahallenin cadde ve sokakların sererek kurutuyorlar. 
Çiftçiler hasat ettikleri fasulyeleri makineden çıkarttıktan sonra kurumaları için ikamet ettikleri mahallenin cadde ve sokaklarına sererek kurutuyor. 
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, üreticilerin sonbahar mevsiminde havaların nasıl olacağını bilemedikleri için ürünlerini kurutmakta zorlandıklarını, hasat için en zor mevsimin sonbahar olduğuna dikkat çekti. 
Fasulye üreticisi kırsal Kocagöl Mahallesi’nden Arzu Öksüm "Damak tadı ve kolay pişimi ile ünlü kazak fasulyesi bize daha önce Çarlık Rusya'sından kaçarak bulunduğumuz yere yerleşen, daha sonra 1961 yılında ülkelerine geri dönen Kazaklardan mirastır. Bizler de bunu en güzel şekilde üreterek bugünlere getirdik. Manyas Gölü kıyısında bulunan çevre mahallelerimizde de yetişmektedir. Sonbahar kurutma için sıkıntılıdır, havalar müsait olduğu için biz de bunları kurutup, daha sonra kilosunu 20- 22,5 lira arasında satışa sunacağız." dedi.                                      Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Fasulyeleri cadde sokaklar kurutuyorlar
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli