Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Fatih Ortaokulu Türkiye’yi temsil ediyor

Fatih Ortaokulu Türkiye’yi temsil ediyor

Bandırma Fatih Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri yabancı ülkelerin katıldığı projelerde Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor.

Bandırma Fatih Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri yabancı ülkelerin katıldığı projelerde Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor.
Fatih Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nazlı Muslu Kıroğlu rehberliğinde, Box Of Inspirations-(İlham Kutuları ) ve Melek Bayrak rehberliğinde, Games And Hobbies With Emotions(Duygularla Oyunlar ve Hobiler) uluslararası eTwinning projeleri çalışmalarına başladı.
Box Of Inspirations etwinning projesinde Yunanistan, Litvanya, Polonya, Romanya ve Türkiye’den toplam 15 okul yer alacak.
Projeyle ilgili bilgi veren Nazlı Muslu Kıroğlu “Projenin hedefi öğrencilerimizin hayatımıza katkılar sağlamış sanat, spor, bilim insanlarını anlayabilmeleri, proje tabanlı öğrenme yoluyla yeteneklerini geliştirebilmeleri, 21.yy becerilerini edinmeleri, web 2.0 araçlarını, yabancı dili kullanabilmeleri ve rol model alarak hayata bakış açılarını genişletebilmeleridir.” dedi.
Games And Hobbies With Emotions etwinning projesi kapsamında İspanya, İtalya, Portekiz ve Türkiye ile birlikte toplam 8 okulun birlikte çalışmaya başladığını dile getiren Melek Bayrak ise proje konusunda şunları söyledi: “Projenin hedefi öğrencilerimize unutulmaya yüz tutmuş oyunları ve hobileri kültürler arası etkileşimle tekrardan hatırlatmaktır.
Projeler boyunca ekitap, işbirlikçi video aktiviteleri, yarışmalar, karikatürler, zihin haritaları, akrostiş şiirler, belgeseller ve resimli sloganlar ile düzenlenen bireysel, işbirlikçi, grup veya ortak etkinlikleri, yaygınlaştırmayı içerir. Öğrenci merkezli yaklaşımı benimseyen projelerde, öğrenci webinarlarımız, ESEP platformuna üye olan öğrencilerimizin forumu; yorum, beğeni, etkinliklerini paylaşma, sohbet, online görüşme yapma noktasında etkili kullanmaları, karışık ülke ve okul takımları oluşturulması ile öğrencilerimizin sosyal iletişim, yabancı dil, işbirlikçi çalışma becerilerini geliştirme hedeflenmektedir. Çalışmalar düzenli olarak okul eTwinning panosunda sergilenmektedir.”
Okul Müdürü Ahmet Ceylan da Bandırma’yı temsil etmekten dolayı gururlu olduklarını belirterek “Bandırma Fatih ortaokulu olarak böyle bir projede olmaktan ve Bandırma’yı temsil etmekten dolayı gurur duyuyoruz. Gerek öğretmen arkadaşlarımın gerekse öğrencilerimizin çok özverili çalışmaları neticesinde böyle bir projeye kabul edildik. Uluslararası yürütülen projelerimizde öğrencilerimiz, okulumuz etkinliklerinde görevler alarak, başarılı şekilde çalışmalarını çevrimiçi toplantılarda sunmaktadırlar. Öğrencilerimiz kendilerini yabancı dil de ifade ederek araştırmalarını akranlarına sunarak, özgüvenlerini geliştirmektedirler. Ayrıca 21. yüzyıl gerekliliklerini öğrenerek, eğitim hayatlarında farklı hedefler belirlemektedirler.” dedi. Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Fatih Ortaokulu Türkiye’ temsil ediyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı