Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Faturalar vatandaşın eksenini değiştirdi!

Faturalar vatandaşın eksenini değiştirdi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, doğalgazda kademeli tarifeye geçilmesi için BOTAŞ’a yetki veren AK Parti iktidarına sordu: “Bu yasal düzenleme sonrasında doğalgazda indirim olacak mı? Doğalgaza zam yapacak mısınız, yapmayac

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, doğalgazda kademeli tarifeye geçilmesi için BOTAŞ’a yetki veren AK Parti iktidarına sordu: “Bu yasal düzenleme sonrasında doğalgazda indirim olacak mı? Doğalgaza zam yapacak mısınız, yapmayacak mısınız?” 
Akın, TBMM görüşülen Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin doğalgazda kademeli tarifeyi düzenleyen maddesi üzerine CHP’nin görüşlerini ve çözüm önerilerini anlattı. 
Bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğalgaz satış fiyatı belirlemesi için BOTAŞ’a yetki verilmesi ile ilgili düzenlemenin, kademeli elektrik tarifesinde olduğu gibi zam kurnazlığı içerdiğine dikkat çeken Akın, “Şimdi, bu teklif de acaba bir zam kurnazlığı mı? Şimdi, buradan net sormamız gerekir: Bu teklif sonrasında doğalgazda indirim olacak mı veya doğal gaza zam yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Bu madde açık değil net değil ve doğal gazın satış fiyatının belirlenmesinin yetkisini de BOTAŞ'a veriyorsunuz. Bedelsiz mi veriyorsunuz, indirimli mi, vergili mi, vergisiz mi belli değil. Bu maddeyle vatandaş ne ödeyecek, bilmiyor. Kaç metreküpe birim fiyat kaç para ödenecek? Vatandaşa ne olacak, onu bilmek istiyoruz.” diye konuştu. 
Kademeli doğalgaz tarifesinin sosyal tarife olması gerektiğinin altını çizen Akın, BOTAŞ’a verilen yetkinin belirsizliğinin ortadan kaldırılmasını istedi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı