Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Felakete yol açan fabrika 8 kez denetlenmiş!

Felakete yol açan fabrika 8 kez denetlenmiş!

Ayvalık İlçesi´nde yer alan Nikita Deresi´ne karasu tahliye eden ve kentte olumsuz hava kirliliği yaratan prina fabrikasının 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Ayvalık İlçesi´nde yer alan Nikita Deresi´ne karasu tahliye eden ve kentte olumsuz hava kirliliği yaratan prina fabrikasının 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 defa denetlendiği ve 2 defa da idari para cezasına çarptırıldığı halde karasu havuzunun duvarının yıkılarak çevre felaketine yol açtığı ortaya çıktı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ?Yapılan denetimler nasıl yapılmış da bu çevre felaketi meydana gelmiş? Bir yılda 8 defa denetlenen bir fabrika nasıl oluyor da çevreyi kirletmeye devam edebiliyor? Bu durum akıllarda soru işaretleri bırakıyor? dedi.
Ayvalık´ta demir madeninin atık duvarının yıkılmasından sonra konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Akın, geçen yıl Aralık ayında karasu havuzunun duvarının yıkılarak çevre felaketine yol açmasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´a sormuştu.
Kurum, Akın´a verdiği cevapta prina fabrikasının 2020 yılında 8 defa denetlendiğini 2 defa da idari para cezasına çarptırıldığını bildirdi.
Bakan Kurum CHP Milletvekili Akın´a verdiği cevapta ayrıca, ?söz konusu işletmede TÜBİTAK-MAM personeli ile birlikte 13-14 Ocak 2021 tarihlerinde yapılan denetimde 5 adet bacada koku, yanma gazı ve toz ölçümleri yapılmış olup TÜBİTAK-MAM tarafından raporlanması sonucunda gerekli değerlendirme yapılacaktır? bilgisini verdi.
Ayvalık´ta 15 Aralık günü meydana gelen prina fabrikasının depolama havuzu duvarının patlaması olayı ile ilgili bilgi de veren Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından olayın incelenme ve denetimlerinin yapıldığını, yapılan tespitler doğrultusunda Çevre Kanunu hükümlerince para cezası uygulandığını belirtti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı