Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ferhan Şensoy´dan "Ferhangi Şeyler" Tiyatro Oyunu

Ferhan Şensoy´dan

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri bir tiyatro oyunu ile devam ediyor.

Ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy´un ?Ferhangi Şeyler? adlı oyunu 20 Aralık Pazar günü saat 20:00´de Barış Manço Kültür Merkezi´nde sahnelenecek.
Oyun biletleri 12 Aralık Cumartesi gününden itibaren Barış Manço Kültür Merkezi´nden alınabilecek.
"Kar Korsanları" Film Gösterimi ve Söyleşi
Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri bir sinema gösterimi ve söyleşi ile devam ediyor.
Yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu´nun ?Kar Korsanları? adlı sinema filmi Bandırma Sinema Kulübü işbirliği ile 19 Aralık Cumartesi günü saat 20:00´de Barış Manço Kültür Merkezi´nde gösterilecek.
Film gösterimi sonunda yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu ile bir söyleşi de yapılacak.
Film gösteriminin ücretsiz davetiyeleri Barış Manço Kültür Merkezi´nden alınabilir.
1981 yılında geçen film, 1980 darbesi sonrasında Kars´ta yaşanan bir hikayeyi ele alıyor. O dönem aylarca karla kaplı olan bölgede darbenin getirdiği birçok sorunun yanı sıra kömür bulmak da imkansızdır. Kömür yalnızca imtiyazlı kişilerin ve bazı devlet kurumlarının ulaşabildiği bir nimet niteliğindedir. Yakın üç arkadaş olan Serhat, Gürbüz ve İbo darbenin ardından gelen karne tatilinde oyun oynamak yerine kömür aramaya başlayacaktır. En temel ihtiyaçlarından biri olan ısınma ihtiyacı için verecekleri bu mücadele çocukluklarını şekillendirecek bir dayanışma hikayesine dönüşecektir..
Faruk Hacıhafızoğlu´nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç ve İlker Sır gibi isimler yer alıyor.
?Kar Korsanları?; 65. Berlin Film Festivali´nde Okul Ödülü, 33. İran Fecr Film Festivali´nde en iyi yönetmen, Hollanda Rotterdam Kırmızı Lale Türk Filmleri Festivalinde 6.cı Malatya Altın Kayısı Film Festivalinde ve 1. Edirne Film Festivalinde en iyi film, 22.Altın Koza Film Festivalinde Yılmaz Güney ödülü ve en iyi görüntü yönetmeni ödüllerini aldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu