Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Feribot Marmara iskelesine çarptı

Feribot Marmara iskelesine çarptı

Erdek-Adalar arasında sefer yapan özel bir şirkete ait arabalı feribot, Marmara adasında yanaşmak için manevra yaparken iskeleye çarptı.

Erdek-Adalar arasında sefer yapan özel bir şirkete ait arabalı feribot, Marmara adasında yanaşmak için manevra yaparken iskeleye çarptı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmazken, iskelede bekleyenler büyük panik yaşadı.
´Çanakkale´ isimli feribot dün sabah saat 06.00´da Avşa Adası´ndan 80´e yakın yolcu ve 15 araç alıp saat 06.30 sıralarında Marmara Adası´na geldi. İskeleye yanaşma esnasında motorları aniden duran vapur büyük bir gürültü ile beton iskeleye bindirdi. İskelede feribotu bekleyen araç sürücüleri ve yolcular panik halinde kaçıştı. Kazada şans eseri ölen ve yaralanan olmazken olayın ilk şokunun atlatılması ardından vapurun içindeki yolcuların tahliyesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Marmara Adalar İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince iş makinaları kepçeleri ve merdivenlerle yapıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Araç ve yolcu taşımacılığı yapan ´Çanakkale´ feribotu, saat 06.00´da Avşa Adası´ndan araç ve yolcularını aldıktan sonra Marmara Adası İskelesi ve Balıklı İskelesi´ne uğradıktan sonra Erdek´e gidecekti.
Haber : İsmail Baki



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli