Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Festival coşkulu başladı

Festival coşkulu başladı

Yunanistan´dan iki halk dansları topluluğu gösteri yaptı

?Erdek Zamanı? Festivali´nin açılışı ve ilk günü coşkulu geçti.
Festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Ali Haydar Sarı Sahil Bandı´nın önünden, cumhuriyet alanına ellerinde bayraklarla, bando eşliğinde yürüyenlerin başında CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Av. Namık Havutça, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki de yer aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından hep birlikte İzmir Marşı seslendirildi.
Ardından, Zekiye Kuldaş, kendi bestesi olan ?Rüzgârım Erdek? şarkısını seslendirdi. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Naşide Göktürk´ün, ?Kalbim Erdek´te? ve Erdekli bir grup gencin seslendirdiği Erdek rap şarkısının çalınmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ´ın, festivale başarı dileklerini ileten telgrafları okundu. 

Ardından, açış konuşmalarına geçildi.
Sırasıyla Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Milletvekilleri Av. Namık Havutça, Ahmet Akın ve Mehmet Tüm ile Erdek Kaymakamı Hasan Erkal konuştular.
Ardından, Yunanistan´ın ?Neo Artaki? kentinden gelen iki halk dansları topluluğu ve Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterileri sundular. Haber Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Festival coşkulu başladı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu