Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Festivale 3 bin 500 motosikletli katıldı

Festivale 3 bin 500 motosikletli katıldı

10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen 5.Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali 3500 motosiklet tutkununun katılımı ile tamamlandı.

10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen 5.Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali 3500 motosiklet tutkununun katılımı ile tamamlandı.
10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 5.si Susurluk’ta düzenlenen Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali, Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi Almanya, İngiltere ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelen binlerce motosiklet tutkununun katılımı ile gerçekleşti.
Her yıl Balıkesir’in farklı bir ilçesinde gerçekleşen festival, 15-16-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında duyurulmasına rağmen, katılımcılar Balıkesir’e erkenden gelmeye başladı. 3 gün boyunca çadır kamp kuran motosiklet tutkunları çeşitli etkinlikler ile birlikte olmanın keyfini yaşadı.
Festival alanına girişte misafirlerini karşılayan Balıkesir Motosiklet Kulübü üyeleri, her katılımcıya Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile hazırlanan tshirt– şapka ve festival stickerlarını hediye etti. Festival süresince Dj Ceren Özdemir, Mary Jane, Fasl-ı Şahane ve Retrobüs’ün konserleri ile muhteşem günler geçiren motosiklet tutkunlarına Ferman Halk Oyunları ekibi Balıkesir’e özel gösterileri ile eşlik etti. Festivale Almanya’dan misafir olarak katılan ses sanatçısı Koray Kevioğlu, yeni albümünden şarkılar ile sahne aldı. Festivalde Motosiklet ile Yavaş Gitme Yarışması, Havuzda Halat Çekme ve Deve Güreşi yarışmaları da yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere 10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği madalya ve çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca festival alanında kurulan stantlar ile çeşitli motosiklet markaları festival süresince motosiklet tutkunlarına ürün tanıtımları yaptı.
Festivalin resmi açılış günü motosiklet tutkunları Halfeti’de cinayete kurban giden Abdullah Türk ve Engin Öksüz için saygı duruşunda bulundu. Motosiklet tutkunları ellerinde Türk bayrakları ile İstiklal Marşı ve 10.yıl Marşını hep bilirlikte söylendi.
Festivalin son gecesi katılımcıların girişte edindiği biletler arasında yapılan çekiliş ile bir katılımcı Rider Bag Motosiklet Römorku, bir katılımcı da Balıkesir Efe Motor katkıları ile Kuba Black Cat motosikletin sahibi oldu.
10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü Başkanı Özgür Candar “Balıkesir Motosiklet Festivali her yıl olduğu gibi, bu yıl da binlerce motosiklet tutkununun Balıkesir’e gelmesi ile amacına ulaştı. Festivalimiz ilk yıldan beri amacı motosiklet tutkunlarına Balıkesir’imizin doğal güzelliklerini, kültürünü gösterebilmek ve tanıtımına katkı sağlayabilmekti. Bize bu yola çıktığımız ilk günden beri desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a motosiklet tutkusuna verdiği değer ve bizlere güveni için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu yıl Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın da destekleri ile muhteşem bir festivale imza attık. Başkanlarımızdan aldığımız sözler ile seneye daha büyük bir organizasyon ile yurtiçi ve yurtdışından daha çok motosiklet tutkunu Balıkesir’de olacaktır.” dedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false