Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Festivalin sloganı "8 bin yıllık dostluk" "Zeytin Güzeli" yarışması yapılacak

Festivalin sloganı

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan "1. Uluslararası Erdek Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali" Düzenleme Komitesi toplandı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan "1. Uluslararası Erdek Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali" Düzenleme Komitesi toplandı. Toplantıda, festival programı görüşüldü. Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Hüseyin Sarı´nın katılmadığı toplantıda CHP belediye meclis üyeleri Nimet Kalafat ve Recep Eren, Erdek Belediyesi Grup İnsan Kaynakları Yönetimi Müdürü Erdal Yaveri Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, Yazı İşleri Müdürü Erdal Budak, Mali Hizmetler Müdür Vekili Lütfi Çeltik, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Engin Demir, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdür Vekili ve festival sekreteri Hatice Bulut hazır bulundu. 

FESTİVAL SLOGANI

Toplantıda, 25-26-27 Eylül 2015 tarihlerinde, Kurban Bayramı içinde gerçekleşecek festivalin sloganı, zeytinin Erdek için önemi ve tarihi düşünülerek, "8 bin yıllık dostluk" diye belirlendi.
Festival, 25 Ağustos 2015 günü, saat 16.00´da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Aynı gün çeşitli stantların yanı sıra "geçmişten günümüze" isimli zeytin konulu fotoğraf sergisi açılacak. İlk gün, çocuk etkinliklerine ağırlık verilecek. Bu arada akşam, Rumeli Halk Dansları Topluluğu bir konser verecek.

Festivalin ikinci günü, zeytin fidanı dikimi gerçekleşecek. Bir bahçede zeytin hasat gösterisi yapılacak. Zeytinyağı ile sarma ve dolma yemeği yarışması düzenlenecek. İlçedeki bir bölgede, zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin satışı yapılacak. Aynı gün, Roman Halk Dansları gösterisi Erdekliler ve Erdek´e gelen konuklara gösteri sunacak.

ZEYTİN GÜZELİ YARIŞMASI

27 Eylül 2015, festivalin son günü, "Zeytin Güzeli" yarışması düzen lenecek. Aynı akşam, cumhuriyet alanında ismi açıklanmayan, tanınmış bir sanatçı konser verecek.
Bu yılki festival, küçük bir fuar niteliğini taşıyacak. Bu yıl, festival için logoyu belediye belirleyecek. Gelecek yıl ise logo yarışması düzenlenecek.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli